מבזקים
מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם חג הסיגד מגיע לשכונות ירושלים: איפה ומתי יתקיימו החגיגות? "אני לא רואה, אבל חושב על מי שיבוא אחריי": הסיפור של דרור ופאקו מאשדוד מופעים בחינם, טיולים ויום מיצוי זכויות: מה מחכה לתושבי גבעת שמואל בנובמבר? מחפשים עבודה בגדרה? המועצה פרסמה גיוס ל – 35 משרות בגנים ובכיתות חמישה ימי פעילות ב – 50 שקל: ההרשמה לחנוכה בירושלים נפתחה, ויש גם פטור מתשלום 50 הופעות ואורחים מרחבי העולם: פסטיבל המוזיקה הבינלאומי חוזר לירושלים יותר מצלמות ברחבי אילת: העירייה מקדמת הרחבה של מערך האבטחה העירוני

עוצרים רגע: סדנת מיינדפולנס ככלי לחוסן קהילתי ואישי

במהלך המפגש יינתנו הדרכות ויתקיים תרגול מיינדפולנס ומדיטציה קצרה, תוך התייחסות מיוחדת לאתגרים רגשיים המאפיינים משפחות המתמודדות עם קשיים נפשיים. הסדנה נועדה להעניק למשתתפים כלים שיאפשרו להישאר רגועים ונינוחים גם מול מצבי דחק, ולפתח גישה של קבלה, סבלנות וחמלה כלפי עצמם וכלפי יקיריהם.

בימים מאתגרים אלו, בהם מתמודדים רבים עם לחצים, מתיחות ותחושות חוסר ודאות, מציע צוות מרכזי יה"ל, הפועלים במסגרת עמותת איכות בשיקום, סדנה מקוונת ללא עלות בנושא מיינדפולנס – מודעות קשובה – ככלי חשוב לחיזוק החוסן האישי והקהילתי.

הסדנה תתקיים ביום שלישי, ה־24 ביוני 2025, בין השעות 10:00 ל־11:30, בזום, ותאפשר למשתתפים לקבל כלים מעשיים לוויסות רגשי, להפחתת מתחים ולשיפור היכולת להתמודד עם קשיים נפשיים באופן מודע ומכיל.

מיינדפולנס, המהווה גישה של מודעות קשובה ונוכחות ברגע ההווה, מאפשרת לאדם להכיר ולהתבונן ברגשותיו, במחשבותיו ובתחושותיו מבלי לשפוט או להימנע מהם. גישה זו תורמת להפחתת סטרס, לשיפור הריכוז ולחיזוק היכולת לווסת רגשות גם במצבי לחץ. יתרה מכך, מיינדפולנס מטפחת סבלנות, קבלה וחמלה כלפי עצמנו וכלפי הזולת, מה שמקל על התמודדות עם אתגרים נפשיים ומגביר את תחושת הרוגע הפנימי והחוסן הנפשי.

את הסדנה ינחו עו"ס יוסי אלישיב, מתאם טיפול בדיור מוגן ורכז קו הסיוע הטלפוני לבני משפחות של מתמודדים, יחד עם המטפלת באמנויות איריס צ’רנינסקי.

במהלך המפגש יינתנו הדרכות ויתקיים תרגול מיינדפולנס ומדיטציה קצרה, תוך התייחסות מיוחדת לאתגרים רגשיים המאפיינים משפחות המתמודדות עם קשיים נפשיים. הסדנה נועדה להעניק למשתתפים כלים שיאפשרו להישאר רגועים ונינוחים גם מול מצבי דחק, ולפתח גישה של קבלה, סבלנות וחמלה כלפי עצמם וכלפי יקיריהם.

הסדנה פתוחה לכלל הציבור ולמשפחות מתמודדי נפש במטרה לקבל כלים פרקטיים לחיזוק הבריאות הנפשית והחוסן האישי בתקופה מאתגרת זו. הלינק לסדנה  : https://us02web.zoom.us/j/86861964133?pwd=OOUTepDmNtvIEq1x5K1NEcYRVsa70A.1#success

הסדנה מתקיימת כחלק מפעילות מערך מרכזי יה"ל – ייעוץ, הדרכה וליווי לבני משפחות של מתמודדים, הפועל במסגרת עמותת איכות בשיקום, ארגון ארצי המפעיל מסגרות שיקום בקהילה הכוללות הוסטלים, דיור מוגן ותעסוקה נתמכת. עמותת איכות בשיקום מפעילה מרכזי ייעוץ בפריסה ארצית בערים כמו ראשון לציון, ירושלים, חיפה, אשקלון, אשדוד, חדרה וכפר סבא, ומספקת תמיכה רחבה למשפחות ולמתמודדים.

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מרכזי יה"ל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן