אכיפה ברחובות: המשטרה נלחמת בעבירות תנועה של רוכבי דו-גלגלי

סדנאות מודעות בסימולטור ואכיפה מוגברת: שני כלי רכב הורדו מהכביש ורוכבים נקנסו על עבירות מסכנות חיים ברחוב הרצל

שוטרי מחוז מרכז, בשיתוף פעולה עם אגף תנועה, שילוט בטיחות בדרכים, שיטור ופיקוח של עיריית רחובות, קיימו אמש (שני) פעילות הסברתית ואכיפה מוגברת כנגד עבירות תנועה של רוכבי דו-גלגלי בעיר. המטרה: להעלות את המודעות לסכנות הכרוכות בנהיגה רשלנית ולהבטיח את שלום הציבור.

הפעילות הממוקדת התקיימה ברחוב הרצל ברחובות, והחלה בפן ההסברתי-מניעתי. המחלקה לבטיחות בדרכים העבירה סדנאות אינטראקטיביות לעשרות רוכבי דו-גלגלי באמצעות סימולטור ייעודי. מטרת הסדנאות הייתה להעלות את המודעות לסכנות הטמונות בנהיגה בכלי רכב אלו, ובכך לצמצם את הסיכון לתאונות.

לצד ההסברה, נקטו השוטרים ביד קשה נגד עברייני תנועה:

  • שני כלי רכב הורדו מהכביש לאחר שנמצאו בהם ליקויי בטיחות מהותיים במערכות השליטה, שעלולים לסכן באופן ממשי את יושבי כלי הרכב והסביבה.
  • נרשמו דו"חות תנועה רבים כנגד רוכבי דו-גלגלי שביצעו עבירות מסכנות חיים וסיכנו את עצמם ואת שאר משתמשי הדרך. בין העבירות שנאכפו: נסיעה באור אדום, רכיבה על המדרכה, נסיעה ללא קסדות ורכיבה ללא לוחיות זיהוי.

ממשטרת ישראל נמסר כי האכיפה המוגברת היא חלק בלתי נפרד מהמאבק הנחוש בנגע תאונות הדרכים, וכי תכליתה העיקרית היא הצלת חיים ושמירה על ביטחון הציבור. המשטרה תמשיך לפעול בנחישות ובכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לאכוף את חוקי התנועה ולצמצם את מספר הנפגעים בכבישים.

הפעילות המשולבת ברחובות מהווה דוגמה למאמצים שמבצעים גורמי האכיפה והעירייה יחד, במטרה לשפר את בטיחות התנועה ולשמור על חיי תושבים.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן