מבזקים
מודיעין: שתי לכודות חולצו מרכב שהתהפך בתאונה חזיתית ברחוב עמק החולה מהקרב באופקים לטקס התואר: שליו בסט מבאר שבע לא ויתר גם אחרי שבעה ניתוחים מנתיבות לרשימת הכנסת: מייסדת "צו 9" רעות בן חיים מצטרפת לציונות הדתית הלילה בנתניה: כביש 2 ייחסם לכיוון דרום למשך חמש שעות מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים שני אולמות ספורט חדשים נפתחו בראש העין – ואולם נוסף יוקם אחרי החגים שריפה נרחבת בגן העץ בירושלים: לוחמי האש פועלים למנוע התפשטות לעבר מבנים תאונת עבודה בירוחם: בן 30 נפצע מחפץ כבד שנפל עליו במפעל מהכנס לפיילוט בתשלום: סטארטאפ ממערך החדשנות של נמל אשדוד יוצא לנמל המבורג כפר סבא נפרדת מאמיר נמיוט ז״ל: הפראמדיק שהכשיר דורות של אנשי רפואה השוק העירוני ביבנה עשוי לעבור שוב: המכרז החדש חושף שהמיקום הנוכחי זמני מתנות, תכשיטים ונרות: ירידי החג שהתקיימו בראש העין

מפקד חדש לעוצבת "אדום": תת-אלוף ישראל פרידלר נכנס לתפקיד

בצל המלחמה והאתגרים הביטחוניים, נערך אתמול טקס חילופי מפקדים באוגדה 80, בהשתתפות אלוף יניב עשור, מפקד פיקוד הדרום

שינוי פיקודי בצמרת צה"ל: תת-אלוף ישראל פרידלר נכנס אתמול (רביעי) לתפקיד מפקד עוצבת "אדום" (אוגדה 80), והחליף את תת-אלוף איתמר בן-חיים, אשר כיהן בתפקיד בשנתיים האחרונות. טקס חילופי המפקדים נערך במפקדת האוגדה, במעמד מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, ובנוכחות מפקדים, חיילים, בני משפחות ומוזמנים נוספים.

בנאומו, התייחס אלוף עשור למלחמה המתמשכת וציין: "אנו נמצאים מאז השבעה באוקטובר במלחמה ארוכה, קשה ותובענית אך צודקת והכרחית להבטחת קיומה של מדינת ישראל. במלחמה זו אנו נדרשים לנחישות ולהתמדה, לא נחדל עד אשר נשיג את מטרות המלחמה – החזרת החטופים והכרעת חמאס." הוא שיבח את תא"ל בן-חיים על מנהיגותו השקטה והבוטחת, מקצועיותו הגבוהה, ואומץ ליבו ב-7 באוקטובר, "בלי שאול שאלות, בלי לקבל פקודה, פשוט חתרת למגע באומץ לב, להציל חיים, להשיב מלחמה שערה, להגן על גבולות המדינה."

בהתייחסו למפקד הנכנס, תא"ל פרידלר, אמר אלוף עשור: "היום, נס היחידה עובר אליך פרידלר. אתה קצין ומפקד נבון ואמיץ, בעל ניסיון קרבי עשיר. ראיתיך מוביל את חטיבת ביסל"ח במלחמה בעזה, ברגעים בהם הייתה נדרשת מנהיגות חסונה ונחושה כזו האומרת בביטחון 'עלו נעלה כי יכול נוכל לה'." הוא הביע ביטחון שתא"ל פרידלר יוביל את האוגדה בהצלחה מול האתגרים העומדים בפניה.

תת-אלוף איתמר בן-חיים, מפקד עוצבת "אדום" היוצא, סיכם שנתיים אינטנסיביות בתפקידו: "התמורות והשינויים שחלו בגזרה – עוד קודם למלחמה ואף לאחר שפרצה – הם רבים ומגוונים, וחייבו אותנו ללמידה, השתנות, יוזמה, תעוזה והתמדה." הוא ציין את פעילות האוגדה בבוקר שמחת תורה, בהגנה על תושבי חבל שלום, וכן בסיכול מחבלים בגבול ירדן, בהיערכות מבצעית להגנה על היישובים, ובסיכול הברחות אמל"ח. "חיזקנו את יסודות המקצוע הצבאי בקרב הכוחות בהגנה, שיפרנו את הקטלניות, את הסטנדרט המבצעי, את יכולות האיסוף וסגירת המעגלים על מטרות אויב – ופעלנו למימוש מרחבי אבטחה סביב הגבולות, במיוחד סביב היישובים סמוכי הגבול," הוסיף.

תת-אלוף ישראל פרידלר, מפקד עוצבת "אדום" הנכנס, התייחס בנאומו לתקופה הרגישה בה נכנס לתפקיד: "אנו בשיאם של ימי בין המצרים ודווקא בימים אלו נזכיר לעצמנו את חשיבות הלכידות הפנימית, את השותפות הבין ארגונית, לא ניתן למבקשי רעתנו להכניס אפילו סיכה בינינו, לא נאפשר חורבן נוסף עקב שנאת חינם." הוא הדגיש את הצורך בתפיסת מציאות תואמת והתחייב: "נתפלל לשלום ונערך למלחמה. אני מתחייב לעשות ככל יכולתי לעמוד במשימת ההגנה, לבצר את הביטחון בגזרת אוגדה 80 ולהגן על תושביה."


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות מצפה רמון והערבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן