אזהרת כלבת בעלמה: עגל נגוע אותר בגליל העליון

היום, 11 באוגוסט 2025, התקבלה במשרד הבריאות הודעה על מקרה כלבת שאותר אצל עגל ביישוב עלמה שבגליל העליון. אדם אחד שנחשף לעגל כבר הופנה לקבלת טיפול מונע.

משרד הבריאות קורא לכל מי שבא במגע עם העגל הנגוע או עם בעלי חיים משוטטים באזור לפנות בדחיפות לקבלת טיפול מונע.

היום, 11 באוגוסט 2025, התקבלה במשרד הבריאות הודעה על מקרה כלבת שאותר אצל עגל ביישוב עלמה שבגליל העליון. אדם אחד שנחשף לעגל כבר הופנה לקבלת טיפול מונע.


הנחיות לתושבי האזור:

  • פנייה לטיפול מונע: כל מי שהיה במגע עם העגל הנגוע או עם בעלי חיים משוטטים באזור, בין התאריכים 22.7.2025 ועד 9.8.2025, מתבקש לפנות באופן מיידי ללשכת הבריאות בצפת בטלפונים 04-6994257 או 04-6994200, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו. לאחר שעות העבודה ובסופי שבוע, יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.
  • הורים לילדים: מומלץ לברר עם הילדים אם באו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בהקדם.
  • בעלי חיות מחמד: יש ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי כדי לוודא את מצב חיסוני חיות המחמד.

הנחיות כלליות במקרה של נשיכה או שריטה:

משרד הבריאות מזכיר כי במקרה של נשיכה או שריטה מבעל חיים, יש לשטוף מיד את האזור במים זורמים וסבון, לחטא אותו ולגשת ללשכת הבריאות כדי לבדוק האם יש צורך בטיפול מונע נגד כלבת.


◼️ חדשות בעלי חיים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן