מבזקים
עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10 גבר נפצע באירוע ירי בתל אביב דרמה בערד: קטטה סמוך למתחם מגורים – כוחות משטרה ומג״ב הוזעקו לזירה אסנת הרוש, תושבת גן יבנה, מונתה למנהלת בית הספר היסודי 'ביאליק' ביבנה בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה ״חותם שממשיך ללוות את העיר״: ראש העין חנכה משעול על שם הרב משולם אריה וחַש זצ"ל מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון כתב אישום הוגש נגד תושב אשדוד שגנב מגש תכשיטים יקר ערך בקריית גת 8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות

קמפיין חדש להעלאת המודעות הציבורית להתאבדויות בקרב משרתי המילואים

עמותת ער"ן ו-Meta בישראל עולות בקמפיין בהשתתפות חנוך דאום להעלאת המודעות הציבורית להתאבדויות בקרב משרתי המילואים

על רקע העלייה המטרידה במקרי המצוקה הנפשית והאובדנות בישראל בעת האחרונה, בייחוד בקרב משרתי המילואים, עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) ו-Meta בישראל ממשיכות להרחיב את שיתוף הפעולה ביניהן להעלאת המודעות, זיהוי סימני האובדות המוקדמים, ומתן מענה ראשוני לאזרחים הזקוקים לעזרה ראשונה נפשית בתקופת המלחמה.

היום, ער״ן ו-Meta יוצאות בקמפיין משותף בנושא, שמטרתו העלאת מודעות ציבורית לתופעה, סיוע בזיהוי סימני אזהרה, והנגשת עזרה נפשית מיידית – לרבות בעזרת הקו החם שזמין בוואסטאפ מסביב 24/7. הקמפיין כולל סרטון בהשתתפותו של חנוך דאום, שנרתם בהתנדבות מלאה לקחת חלק במיזם. זאת, לאחר אירוע משותף שקיימו לאחרונה בהשתתפות עשרות יוצרי תוכן ומשפיענים (בעלי מיליוני עוקבים במצטבר), במטרה להעניק להם כלים לזיהוי סימני מצוקה נפשית בקרב עוקבים ולהפניה לעזרה מתאימה.

ענבל אמסלם, מנהלת תקשורת, שיווק וקשרי קהילה בעמותת ער"ן: "מניעת אובדנות והצלת חיים הם בליבה של עשייתנו בער"ן, ואנו עדים מדי יום למצוקה הגדולה ולצורך הדחוף במענה מיידי, אנונימי וזמין. על רקע הימשכות המלחמה, המשפיעה על ציבור משרתי המילואים וכוחות הביטחון, הקמפיין המשותף עם מטא וחנוך דאום הוא הזדמנות עבורנו להגיע לקהל רחב הזקוק לעזרה, ולהעביר מסר ברור: אתם לא לבד. פניה לעזרה היא לא חולשה אלא אומץ. אנחנו כאן בשבילכם, כדי להקשיב, לתמוך ולסייע. שיתוף הפעולה הזה הוא אבן דרך חשובה במאבק הלאומי למניעת אובדנות ומדגיש את החשיבות של התגייסות כלל הגורמים בחברה למען מטרה זו."

ג׳ורדנה קטלר, דירקטורית מדיניות ציבורית של ישראל והתפוצות היהודיות ב-Meta: ״התמודדות עם מצוקה נפשית ואובדנות היא אחת המשימות החברתיות הדחופות ביותר כיום בישראל, ויש לנו הזכות לקחת חלק פעיל במאבק הזה. אנחנו גאים לרתום להתמודדות הזו יוצרי ויוצרות תוכן ואת הקהילות המשמעותיות והמשפיעות שנבנות סביבם על גבי הפלטפורמות שלנו, ולהמשיך בשיתוף הפעולה הותיק שלנו עם ער״ן שנמשך כבר כעשור – שמאפשר להציף את השיח, להפחית את הסטיגמה ולעודד פנייה לעזרה, כולל בוואטסאפ״.

אם אתן.ם או מישהו קרוב חווים מצוקה – עמותת ער"ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילת חיים 24/7 לכל אדם, בכל גיל ובכל סוג של מצוקה. הסיוע מוענק באנונימיות ובאופן מיידי. לקבלת סיוע נפשי במוקד לחיילים ובני משפחותיהם חייגו 2201* או בקו החם 1201, בצ'אט באתר ער"ן eran.org.il ובווטסאפ שמספרו 052-8451201.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ברנז'ה, רכילות, בידור, טלוויזיה, מוסיקה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן