מבזקים
בהמשך היום: טקס פרס ישראל יעמוד במרכז החגיגות בירושלים – טראמפ יגיע? גאווה מגדרה: הודיה כהן זכתה בחידון התנ״ך העולמי המפגש המסורתי לשגרירים בירושלים – עם מסר חריג מהרצוג “הדור הזה מתעלה על כולם”: נאום הרצוג שסחף את הקהל כפר שמואל: הסוסים יצרו את המספר 78 במחווה מרגשת ליום העצמאות מטס חגיגי והצדעה ללוחמים: טקס המצטיינים נפתח בבית הנשיא על האש במטבח: השיטה שתפתיע אתכם ביום העצמאות אחרי הסגירות: אלה המקומות שכן פתוחים לטיולים ביום העצמאות יום העצמאות: קק"ל סוגרת יערות במרכז בעקבות חשש לנפלי טילים התינוקת הראשונה של עצמאות 78 נולדה באשדוד חגיגות העצמאות הסתיימו במיון: כ – 60 ילדים נפגעו מתרסיסי “שלג” היום: עלייה קלה בטמפרטורות, מזג אוויר נעים ברוב האזורים חוגגים עצמאות ברמלה: העירייה פרסה חביות ייעודיות לגחלים לשמירה על בטיחות החוגגים בפארקים לפני זמן קצר: רקטות שוגרו מארגון הטרור חיזבאללה חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה ראשון לציון: תינוקת בת חצי שנה חולצה בשלום מרכב אשדוד מתייחדת עם זכר הנופלים: טקס מרגש במקיף ז’ בהשתתפות משפחות שכולות ותלמידים נתניה: פעוט ננעל ברכב וחולץ בשלום

תלמידי אשכול חזרו לקריית החינוך אחרי שנתיים של מלחמה: "הכי התגעגענו לחברים"

ראש המועצה האזורית אשכול, מיכל עוזיהו, ציינה בגאווה את ההשקעה בתקציב התקומה: "החלטנו להשקיע 22 מיליון ש"ח בהקמת שכונה לאנשי חינוך שיגיעו מכל רחבי הארץ ויתיישבו בעין הבשור. אנחנו מקווים שזה יהיה מודל ארצי. נתתם לנו הרבה תשומת לב וקשב בתקופה הזאת."

מעל שניים וחצי מיליון תלמידים חזרו היום (1.9) לבתי הספר ברחבי הארץ לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ו, ובמועצה האזורית אשכול התקיים סיור מיוחד של חברי ועדת החינוך, התרבות והספורט בכמה מסגרות חינוכיות במועצה. בקריית החינוך אשכול, שנפתחה לאחר כמעט שנתיים של הפסקה בשל המלחמה, פגשו חברי הכנסת תלמידים ומורים שחוו במהלך השנים האחרונות מספר רב של העברות בין בתי ספר.

רגב, תלמידה מכיתה ו’ ברעים, עברה במהלך שנתיים ארבע מסגרות חינוך שונות: "הכי חיכיתי לחזור לחברים," סיפרה בהתלהבות. גם תלמידים נוספים, כמו ריף מלומדי תלמי אליהו, חזרו הבוקר לספסל הלימודים אחרי תקופה מורכבת של מעברים.

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ יוסף טייב, הדגיש בסיור: "מחויבות הוועדה שלנו שחבל הארץ הזה יוכל לשגשג אחרי המשבר שהיה פה. בביקורים הקודמים ראינו את ההרס, ועכשיו רואים פריחה מדהימה. המטרה היא לוודא שמסוגלים לחזור לשגרה ולחזק את הישוב ואת עובדי המשרד. כעת צריך להסתכל קדימה אל העתיד."

ראש המועצה האזורית אשכול, מיכל עוזיהו, ציינה בגאווה את ההשקעה בתקציב התקומה: "החלטנו להשקיע 22 מיליון ש"ח בהקמת שכונה לאנשי חינוך שיגיעו מכל רחבי הארץ ויתיישבו בעין הבשור. אנחנו מקווים שזה יהיה מודל ארצי. נתתם לנו הרבה תשומת לב וקשב בתקופה הזאת."

עם זאת, היא התייחסה גם לאתגרים התקציביים: "התקציב לילד פחת מ-13.5 אלף ₪ ל-11 אלף ₪ לשנה. כדי לשמור על החוסן והתקווה שנבנתה, נצטרך תקציבים נוספים גם לשיקום הצוותים שעברו שנתיים קשות."

בבית הספר העורפי בקיבוץ גבולות, המרוחק כ-14 ק"מ מהגבול, הדגישו המורים את הצורך בהכרה במעמד הקבע של מוסדות החינוך: "קריית החינוך כולה צריכה להיות עורפית ולא על הגבול. חוסר הוודאות גורם לאי נחת גם למורים וגם לתלמידים. לפני כל תחילת לימודים אנחנו צריכים לבנות פה חוסן, בלי להעמיס לחצים נוספים," אמרה חנה, מורה ותיקה. ח"כ טייב הבטיח ללוות את הנושא מקרוב.


◼️ חדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המועצה

דילוג לתוכן