מבזקים
74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר 69,048 מצביעים בהרצליה: ישר מובילה עם 33.6%, הליכוד שני המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לאחר ספירת 63.6% מהקלפיות בלוד: הליכוד מוביל, הרשימה המשותפת שנייה כפר סבא הצביעה, אבל לא באותה עוצמה: הפער הגדול בין השכונות נחשף ירושלים: פער של 61 נקודות בהצבעה בין אזורי הקלפיות – הנתונים המפתיעים נחשפים נתיבות אחרי סגירת הקלפיות: כמעט שליש מהמצביעים הגיעו מאזור אחד בעיר 129,292 מצביעים בנתניה – הליכוד מוביל עם 34.9% שני קצוות באותה ירוחם: 82.3% הצבעה באזור אחד, רק 59.2% באחר נס ציונה הצביעה, אבל לא באותו קצב: פער של 11 נקודות בין אזורי העיר מצפה רמון כבר עברה את הבחירות הקודמות, אבל הפער מהארץ עדיין גדול יהוד מונוסון: קריית הסביונים בראש, מכב"י בתחתית – הפער שמסתתר מאחורי נתוני ההצבעה מזכרת בתיה יצאה להצביע: בבר לב הגיעו ל – 82.9%, ומה קרה בשאר היישוב? בין מפלסים לכפר עזה: הפער החריג שמתגלה במפת ההצבעה של העוטף מודיעין יצאה להצביע, אבל לא באותה מידה: 83.5% במורשת, רק 55.9% במשואה 16,436 איש הצביעו ברמב"ם, ובכל זאת היא אחרונה: הפרדוקס של ראשון לציון בבחירות ראש העין יצאה להצביע: 79% השתתפות ואף אזור לא ירד מ – 75% קריית מלאכי קפצה מ – 51% ל – 70.7% הצבעה בתוך פחות מארבע שעות

עיריית ראשון לציון מציינת שנתיים לאירועי שבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל

קינסטליך: "האירועים שנקיים בעיר אינם רק זיכרון – הם גם תזכורת לכוחנו המשותף, לאחדות, לערבות ההדדית ולתקווה לעתיד טוב יותר"

עיריית ראשון לציון תקיים במהלך חודש אוקטובר סדרת אירועי זיכרון ותקומה במלאת שנתיים לאסון השבעה באוקטובר ולמלחמת "חרבות ברזל". הטקס המרכזי – ״כאור בשולי הענן״, ייערך ביום רביעי ה-15.10.25, בשעה 20:30, בהיכל התרבות מאיר ניצן, במעמד משפחות שכולות, ראש העירייה – רז קינסטליך, חברות וחברי מועצת העיר ותושבות ותושבי העיר.

את הטקס תנחה העיתונאית בת העיר, חן זנדר, אחותה של נועה זנדר ז״ל שנרצחה במסיבת הנובה, וישתתפו בו האומנים אברהם טל, מירי מסיקה, יובל רפאל ולהקת המחול הייצוגית העירונית ״עלמא". לרכישת כרטיסים לחצו כאן

ביום שני ה-20.10.25, בשעה 20:00, יתקיים בהיכל התרבות מאיר ניצן ערב מיוחד תחת הכותרת "האור בקצה המנהרה", ובו יחשוף שורד השבי אלי שרעבי את סיפורו האישי הקשה. לרכישת כרטיסים לחצו כאן

למחרת (שלישי, 21.10.25), בשעה 17:00, יקיים אגף הנוער והצעירים במינהל קהילה צעדת דגלים מיוחדת במסגרת מיזם "נוער ראשון מאיר את הדרך" הצעדה תצא מרחבת אולם מופת (רח׳ רוטשילד 60) עד לרחבת בניין העירייה (רח׳ הכרמל 20), שם ייערך טקס מרכזי ושירה בציבור.

ביום רביעי ה-22.10.25 יקיים המרכז הגאה ערב הרצאות מיוחד בו עומר אוחנה, בן זוגו של רס"ן במיל׳ שגיא גולן ז"ל שנפל בקרב בבארי בשבעה באוקטובר, ישתף בסיפורו האישי על מאבקו לשוויון זכויות בני זוג ידועים בציבור, שהוביל לתיקון "חוק שגיא גולן". לרכישת כרטיסים לחצו כאן

בין התאריכים 30-26.10.26 יתקיים מיזם ״זוכרים יחד בסלון״ במהלכו ייפתחו סלוני בתים פרטיים ברחבי העיר ויארחו בני משפחות שכולות שיספרו את סיפורם האישי. בנוסף, במתנ"סים ברחבי העיר יתקיימו מגוון פעילויות, כגון הרצאתה של סיגי כהן – אמו של החטוף אלי-ה כהן ששוחרר משבי חמאס לאחר 505 ימים; הרצאה של הצלם זיו קורן על סיפור המלחמה דרך עדשת המצלמה; הקרנות סרטים תיעודיים כמו "לא גיבורים אנחנו" ו"עוד נחזור לרקוד"; תערוכת ציורים של קהילת האומנות; ערב שירי תקווה ונחמה ועוד. פרטים נוספים יתפרסמו בהמשך באתר העירייה.

ראש העירייה, רז קינסטליך: ״קשה לתפוס שחלפו כבר שנתיים מאז אותו בוקר ארור שהותיר צלקת עמוקה בלב כל אחת ואחד מאיתנו. אנו מרכינים ראש לזכר הנופלות והנופלים, הנרצחות והנרצחים, וניצבים עם הבטחה תמידית לעמוד לצד המשפחות השכולות. האירועים שנקיים בעיר אינם רק זיכרון – הם גם תזכורת לכוחנו המשותף, לאחדות, לערבות ההדדית ולתקווה לעתיד טוב יותר. זוהי חובתנו המוסרית לזכור ולהזכיר את מי ששילמו את המחיר היקר מכול״.


◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות העירייה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ראשון לציון

לחצו כאן
דילוג לתוכן