מבזקים
נוסעים ברכבת הקלה בפתח תקווה? מעבר הולכי הרגל ברחוב אורלוב ייסגר לסירוגין שבוע של חסימות בכביש 461: אלה הכבישים והצמתים שבהם צפויים שיבושי תנועה באזור יהוד מונוסון נער בן 16 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך לעטרת; בתחקור ראשוני נשלל פיגוע מיירט שוגר הלילה לעבר מטרת שווא בדרום לבנון; לא הופעלו התרעות נהגים בחולון, שימו לב: עבודות לילה בשני צמתים מרכזיים – והעבודות בסוקולוב בוטלו חמישה לילות של עבודות בדרך השלום ודרך הטייסים: שינויים בהסדרי התנועה בגבעתיים שרדה את השואה ונהרגה מטיל איראני בגיל 95: פתח תקווה מנציחה את איבט שמילוביץ עיריית רחובות מבטיחה בשורה בחניה, אבל לא כולם ירוויחו: למי המחירים דווקא יעלו? "אבא כדורגלן" בקריית מלאכי: הקבוצה הראשונה מלאה, בדרך לקבוצה שנייה מחולון לפרשת ריגול עולמית: החברה הרשומה בעיר במרכז תחקיר סייבר בינלאומי ההסלמה באבו תור: חשד להצתת בית ורכב בעקבות אירוע הרצח בירושלים עסקת ענק של 6.3 מיליארד דולר: חברת הסייבר מהרצליה בדרך להימכר לענקית אמריקאית באר שבע: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע קשה בתאונה ברחוב יגאל אלון ירושלים: בן 13 החליק עם אופניים ונפצע בינוני בשדרות הרצל רחובות: בן 14 נפל במדרגות עם אופניים חשמליים ונפצע בינוני ירושלים: שני הולכי רגל נפצעו בינוני עד קשה בתאונה בדרך חברון בן 70 ממושב משען נאשם במעשה מגונה במטפלת של אמו רחובות: בן 40 נאשם שהשליך טלוויזיה מהחלון ושבר את הטלפון של אמו אשדוד: נער שרכב על קורקינט נפצע בינוני מפגיעת אוטובוס אור יהודה: רוכב אופניים בן 10 נפצע בינוני בתאונה ברחוב ניצן

רמלה על הרגליים: קריאת ראש העיר לעצור את האלימות בבתי הספר

לאחר סרטון מבית ספר בעיר שחשף אירוע שעלול היה להידרדר לאלימות – ראש העיר מבהיר: “כל ניצן של אלימות הוא תמרור אזהרה. האחריות על כולנו.”

סרטון שצולם באחד מבתי הספר ברמלה ומופץ בשעות האחרונות ברשתות החברתיות, מציג שיחה בין מורה לתלמידות לאחר אירוע שנעצר רגע לפני הידרדרות לאלימות. בעקבות זאת פרסם ראש העיר, מיכאל וידל, פנייה חריפה לתושבים, בה הדגיש כי אין “אשמים או צדדים” – אלא אחריות חברתית כוללת למנוע כל ביטוי של אלימות או בריונות במערכת החינוך.
וידל ציין כי העירייה פועלת בתוכנית מקיפה למניעת אלימות בבתי הספר, הכוללת חינוך לערכים, פיתוח כישורי חיים וליווי מקצועי לצוותי החינוך. “החובה שלנו היא להחזיר את הגבולות, האחריות והאנושיות לשיח”, כתב. “לא נהיה אדישים – לא לעצום עיניים, ולא לשתוק כשיש סימנים לאלימות.”

להלן הדברים שפרסם בעקבות המקרה: "לא לעצום עיניים! אנחנו נגד אלימות ‼️

בשעות האחרונות מופץ ברשתות סרטון מבית ספר בעיר, בו נראית מורה משוחחת עם תלמידות לאחר אירוע שעלול היה להתגלגל לכדי אלימות – אך נעצר בזמן.
אני מבקש לומר בצורה הברורה ביותר!
כל סימן, כל מתח, כל ניצן של אלימות הוא תמרור אזהרה 🛑 שדורש מאיתנו לעצור, לשים לב ולפעול.

אין כאן אשמים או צדדים, אלא אחריות משותפת של כולנו כחברה, כמערכת חינוך, ושל כל אחד מאיתנו החובה להיות עירניים.
לא לעבור לסדר היום,
לא לנרמל תופעות של בריונות,
ולא לשתוק כשאנחנו רואים משהו שדורש התערבות.

שוחחתי עם מנהלת אגף החינוך וצוות הפיקוח העירוני כדי לוודא שכל מקרה נבחן ברגישות, מפיקים לקחים ושכל תלמיד ותלמידה מקבלים את התמיכה הנכונה.
כבר בתחילת שנת הלימודים הנחיתי להעמיק את העיסוק בנושא הזה – בחינוך לערכים, בכישורי חיים, ובהתמודדות עם בריונות כחלק מתוכנית עירונית כוללת למניעת אלימות.

בעולם שבו “הזזה של סף הנורמה” ו“שחיקת הרגישות החינוכית” הופכים למציאות יומיומית, החובה שלנו היא להחזיר את הגבולות, את האחריות ואת האנושיות לשיח ולמעשה.

אנחנו נמשיך לעמוד לצד צוותי ההוראה שלנו, לצד ההורים, ולצד התלמידים – כדי לוודא שבכל כיתה ובכל חצר תהיה סביבה בטוחה, רגישה ומכבדת.
כי חינוך נגד אלימות מתחיל בהחלטה אחת פשוטה – לא להיות אדישים.

מיכאל וידל, ראש העיר"


◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן