מבזקים
חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד שני פצועים קל בתאונה בכביש 35 סמוך לברכיה צה״ל ושב״כ: צלף חמאס שחוסל בח׳אן יונס תכנן פיגועים נגד כוחות צה״ל רכב התהפך סמוך לצומת עין חצבה: ארבעה נפצעו קל זמני כניסת השבת והחג וצאת השבת | 2-3 באוקטובר 2026 גבר נהרג בהתרסקות מטוס קל; פצוע נוסף פונה במצב קשה מחר באשדוד: הקפות שניות ברובע ב׳ עם תהלוכה, מוזיקה והפתעות לילדים בחירות 2026: עמוס לוזון מודיע – ״הפעם לא אבחר בנתניהו״ אופירה אסייג פותחת ערוץ תרבות חדש בווטסאפ – וכבר מספקת כותרות מחזירים את עמי הביתה: משפחתו מבקשת מעם ישראל סיוע בקמפיין גיוס המונים, לאחר שנסעה לחיפושים אחריו בהר האולימפוס כפר סבא: תינוק ננעל ברכב לעיני אימו נפל לבור בעומק כ־20 מטר בירושלים – חולץ במצב אנוש מודיעין מכבים רעות מציינת שלוש שנים ל־7 באוקטובר: כל הטקסים והאירועים בעיר שבועיים של חסימות ברחובות: רחוב קלמן גבריאלוב ייסגר מדי יום לתנועה ולחניה היום בחולון: כניסה חינם למוזיאון העיצוב – נותרו מקומות לשני סבבים

יותר סטודנטים – יותר חוסן: האקדמית חמדת פותחת שנת הלימודים בגידול מרשים של סטודנטים

לאחר שנתיים של מציאות ביטחונית מורכבת, האקדמית חמדת, מכללה לחינוך בשדות נגב, פתחה השבוע את שנת הלימודים תשפ"ו באווירת התחדשות וצמיחה מרשימה, עם גידול של כ-25% במספר הסטודנטים. "משקף אמון מחודש בנגב ובמשנת פדגוגיה של חוסן שפותחה אצלנו".

האקדמית חמדת פותחת את השנה עם תנופה מרשימה ברישום. יותר מ־1,800 סטודנטיות וסטודנטים החלו השבוע את לימודיהם האקדמיים במכללה האקדמית חמדת שבשדות נגב לתואר ראשון, לתואר שני, להסבת אקדמאים ולהכשרות נוספות. מדובר בגידול של כ־25% בהיקף הסטודנטים לעומת השנה שעברה – נתון מרשים במיוחד על רקע האתגרים הביטחוניים והחברתיים שעבר אזור הנגב המערבי בשנתיים האחרונות. העלייה ברישום מתפרשת על פני כלל החוגים, ובפרט במסלולים לתואר ראשון, עם 960 סטודנטים חדשים, מאתיים יותר מהשנה שעברה. "מדובר בהבעת אמון במכללה ובנגב, ובחיזוק טבעי של המערכת האקדמית שלנו דווקא מתוך מציאות לא פשוטה", אומרים במכללה.

נשיא האקדמית חמדת, פרופ' חיים שקד ציין כי "פתיחת השנה הנוכחית מסמלת את היכולת של מערכת החינוך בנגב לקום, להתחזק ולהמשיך לצמוח. הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בוחרים להיות חלק ממעגל העשייה והחינוך דווקא כאן, מקום שמשלב בין שליחות, מקצועיות וחיבור לשטח, ובשורה למערכת החינוך הישראלית כולה. יש בכך אמירה של תקווה, ואמונה בכוחה של ההשכלה להשפיע לטובה על המציאות."

לאחר שנתיים שבהן חלקים מן הלמידה התקיימו בזום ובמתכונות חירום, השנה נפתחת בלימודים מלאים בקמפוס, שחזר לפעילות מלאה. לצד זאת, המכללה ממשיכה לספק מעטפת תומכת לסטודנטים המשרתים במילואים ששבו לשגרת לימודים, באמצעות מערך ליווי אישי, סדנאות חוסן וימי היכרות קהילתיים. "החזרה אל הכיתות היא לא רק עניין אקדמי, אלא גם נפשי וקהילתי", מציינים במכללה.

לקראת שנה זו נפתחו באקדמית חמדת כמה מסלולים ותוכניות חדשות: מסלול המותאם לבנות שירות לאומי המבקשות להשתלב בהוראה, מסלול בשיתוף חיל האוויר ללימודי חינוך במקביל לשירות צבאי, ומסלול ייעודי למורות חיילות. בנוסף, נפתח השנה מחזור נוסף להכשרת סייעות לגיל הרך, לאור הצלחת המסלול והביקוש הגובר ברשויות. כך גם התוכנית "מקרא +30", המיועדת לתומכות הוראה בחינוך היסודי, שממשיכה גם השנה. במכללה פועלים לפתיחת חוג חדש בחינוך בלתי פורמלי לתואר ראשון כמענה לצורכי חינוך קהילתיים מגוונים.

ד"ר אורלי קולודני, סגנית נשיא המכללה, מסבירה את מגמת הצמיחה: "העלייה המרשימה ברישום השנה היא תוצאה של חיבור בין הכשרה אקדמית מקצועית לבין תפיסה ערכית של חינוך כחוסן קהילתי. הסטודנטים מזהים שהלימודים אצלנו מחוברים לצרכים האמיתיים של מוסדות החינוך באזור ולשיתופי פעולה עם הרשויות במערב הנגב. יש ביקוש גדול למורים ומורות כאן בעוטף – ואנשים רוצים להיות חלק משליחות שמעצבת את עתיד הקהילות באזור".

במקביל לפעילות האקדמית השוטפת, ממשיך לפעול המכון לפדגוגיה של חוסן, שהוקם במכללה בשנים האחרונות ברוח המשנה החינוכית-מכללתית של האקדמית חמדת, אשר מהווה מקור ידע ופעולה בתחום החינוך באזור. המכון מוביל יוזמות בתחום ההתמודדות הרגשית-קהילתית של תלמידים וצוותי הוראה, וצפוי להרחיב השנה את שיתופי הפעולה עם רשויות בנגב המערבי, מרכזי החוסן ובתי הספר באזור.

רגע לפני שהם צוללים ללימודי התואר, למבחנים ולמטלות ההגשה, ציידה המכללה את כלל הסטודנטים שהחלו השבוע את לימודיהם בשנה א' לתואר ראשון במחשב נייד אישי המאפשר להם לקחת חלק מלא בלמידה מרחוק ובקמפוס.


◼️ חדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תקשוב חמדת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מועצות - עוטף עזה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נתיבות

לחצו כאן
דילוג לתוכן