התערוכה המטלטלת של עפרה צימבליסטה נפתחה ביפו: “עיוורים, אסורים, כפופים, עירומים”

יצירות כואבות ומונומנטליות חושפות צד אנושי ואקטואלי מתמיד ביצירתה של צימבליסטה – שנה אחרי פתיחת הגלריה ביפו

התערוכה "עיוורים, אסורים, כפופים, עירומים " היא התערוכה השלישית המוצגת בגלריה מתוך אוסף עבודותיה של האמנית עפרה צימבליסטה וחותמת שנה ראשונה לפעילותה של הגלריה. בסופה של שנת תערוכות המציגה שלושה היבטים שונים ביצירתה של צימבליסטה. הדינמיות, השיתופיות והעומק הרוחני־קיומי – מציעה התערוכה החדשה מבט עדכני ואינטנסיבי על צד פחות מוכר, אך עכשווי מתמיד, ביצירתה של האמנית.

צימבליסטה, המזוהה עם פסלי החוצות הכחולים שלה, נוגעת כאן בעולם מקביל של כאב, שבר וחמלהעבודותיה, דמויות קפואות, גופים על נדנדות, מלאכים מעופפים ותבליטים על הקיר – מציבות שאלות חריפות על קיום, אובדן ותקווה.
"המצב שלנו כיום הוא בדיוק התערוכה המוצגת – קיום מתנדנד בין חיים ומוות, גוף ונשמה, ייאוש ותקווה" אומרת הדס מאור אשר מלווה את הגלריה מיום היווסדה.

במרכז התערוכה מוצגת היצירה המונומנטלית "המשחק" (1994) "  עבודה אייקונית שנוצרה בעקבות מלחמת לבנון הראשונה, ועוסקת בגורל, במזל, כמו גם בשבריריות החיים והאדם.
חן צימבליסטה, בנה של עפרה ומייסד הגלריה, נזכר באמו עובדת על היצירה לילות שלמים בסטודיו "אני זוכר אותה מעצבת את הפסל בלילות בלי שינה, מעצבת את הדמויות כאילו היו אנשים חיים. זו עבודה על גורל – ועל המקום של האדם בתוכו. היום, אחרי שנתיים של מלחמה ושבר נפשי קולקטיבי, הפסל הזה מהדהד בעוצמה גדולה עוד יותר.”

התערוכה מוצבת בשלושה חללים שבמרכזם ניצב הפסל – 12 דמויות אנושיות המחברות אותנו לטבור הקיום הישראלי־אוניברסלי, שבו הקורבנות והתקווה שוכנים זה לצד זה.

שם התערוכה לקוח מברכות השחר, הנאמרות מדי בוקר כהודיה על החיים המתחדשים. בהקשר זה הוא משקף את שפלות המצב האנושי ואת הצורך בחמלה, פיוס ותיקון.

בדומה לתערוכות הקודמות בגלריה, גם במהלך הצגת תערוכה זו יתקיימו מופעי מוזיקה רב-תרבותיים ומפגשים בין אמנים מתחומי האמנות הפלסטית, המוזיקה והבמה – כמחווה לרוחה של עפרה צימבליסטה ולחזון הגלריה: יצירה המחברת בין אמנות, חברה ורוח האדם.

הגלריה עצמה הוקמה ביוזמת המוזיקאי חן צימבליסטה, בנה של עפרה, מייסד עמותת מפעל המוזיקה ופרויקט קול השלום, מתוך רצון להמשיך את דרכה של אמו – לחבר בין אמנות, מוזיקה וחברה. בדומה לתערוכות הקודמות בגלריה, גם לאורך הצגת התערוכה "עיוורים, אסורים, כפופים, עירומים"  יתקיימו מופעי מוזיקה רב־תרבותיים ומפגשים בין אמנים מתחומי האמנות הפלסטית, המוזיקה והבמה – המשקפים את רוחה של עפרה צימבליסטה ואת חזון הגלריה: יצירה המחברת בין אמנות, חברה ורוח האדם.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

צילום: אורי שדה

דילוג לתוכן