מבזקים
גאווה חינוכית ברחובות: שתי נציגות מהעיר ברשימת 50 המורים המצטיינים של המדינה גאווה בראשון לציון: קרן בסון מ"זלמן ארן" נבחרה לרשימת 50 המורים המצטיינים של המדינה גאווה במודיעין: שני טוויטו ודובלה שחור מועמדים לתואר "המורה של המדינה" גאווה בראש העין: נועם יעיש נבחר לרשימת 50 המורים המצטיינים של המדינה גאווה בכפר סבא: שני אנשי חינוך מהעיר נבחרו לרשימת 50 המורים המצטיינים של המדינה גאווה בדימונה: סיגל כהן מבית ספר "בגין" נבחרה בין 50 המורים המצטיינים של המדינה גאווה באור יהודה: כרמית שטרית נבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בתחרות "המורה של המדינה" מצוינות בניהול: מועצת מזכרת בתיה קיבלה את הציון 100 במדד ההון האנושי טרגדיה בראשון לציון: שני הרוגים ושלושה פצועים בתאונה מחרידה נס בקריית גת: פיצוץ עוצמתי בבניין מגורים הסתיים ללא נפגעים שינויים במסלול קו 14 באשקלון: רחוב היוצרים ייסגר זמנית לתנועה בשורה קולינרית באשקלון: רשת בורגר סטיישן פתחה סניף פרימיום כשר בטיילת המרינה תאונה בלוד: ילד בן 7 נפגע מרכב ופונה במצב בינוני לבית החולים באר שבע: שלושה חשודים נעצרו בחשד לתקיפת שוטרים שהגיעו לטפל באירוע רעש בין הרס מבנים לטענות חריגות: מה קרה הלילה בגוש עציון? ירי קטלני ברהט: בן 27 נורה למוות, המשטרה פתחה בחקירה חיסול כפול ברמלה: שני צעירים נורו למוות ברכב באר שבע: 12 דיירים וילדים חולצו משריפה בבניין פרשת רצח ימנו זלקה בפתח תקווה מתרחבת: 16 חשודים כבר נעצרו בית"ר נגד מכבי: הקרב על הדשא בירושלים והשליטה ביציעים

יבנה מתייחדת: טקס זיכרון מרגש בהובלת תלמידי "רמות ויצמן"

משפחות שכולות, יד לבנים ותלמידי העיר בטקס המוקדש לנופלי חשוון

הבוקר (חמישי) התקיים בספרייה העירונית טקס זיכרון מרגש ומכובד לזכר בני העיר שנפלו בחודש חשוון. הטקס נערך מידי חודש ביוזמת כותר יבנה בניהולו של ציון דויד, ובשיתוף יד לבנים, אגף החינוך ובתי הספר בעיר המובילים אירועי הנצחה המחברים את הדור הצעיר לערכי הזיכרון, הכבוד והמורשת.

בטקס השתתפו יו"ר יד לבנים יבנה, שמעון סילוק, ומשפחות שכולות שהגיעו לכבד בנוכחותן. בשם העירייה וראש העיר רועי גבאי נשא דברים סגן ראש העיר חיים מסינג: "החיבוק למשפחות והנחלת מורשת הנופלים זו מחויבות עמוקה שלנו. אנו רואים כערך חשוב להנחיל לדור הצעיר את הערכים והיסודות של אהבת הארץ, הכבוד והערבות הדדית. נמשיך לעמוד לצד המשפחות ולכבד את מורשת הנופלים".

מנהלת בית הספר "רמות ויצמן", עדי בן-משה, הדגישה בדבריה את העומק הערכי של האירוע: "הנחלת הזיכרון היא שליחות חינוכית מהמעלה הראשונה. אנו מלמדים את תלמידינו לכבד את אלה שהקריבו את היקר מכל למען ביטחון המדינה. זו זכות גדולה עבורנו להיות חלק מהמשך הדרך ולשאת את לפיד הזיכרון בגאווה וברגישות".

הטקס הוכן ברגש ובהקפדה על ידי צוות בית הספר: המחנכת לאורה ספונוב, המורה למוזיקה רונית רוקח, הסולנית והמורה ימית מגר והמחנכת עדי גנץ-מזרחי. תלמידי כיתה ו' 2 הציגו קטעי שירה, קריאה וביטוי אישי שהעלו על נס את ערכי המורשת והזיכרון.

במהלך היום סיירו התלמידים בהיכל הזיכרון, בו מונצחים חללי העיר, וכן באתר ההנצחה למלחמת השבעה באוקטובר וחרבות ברזל, שם למדו על סיפורי הגבורה, המורשת והמחיר הכבד של שמירה על המדינה.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: עמרם כהן

דילוג לתוכן