רחובות נפרדת: מנכ"ל העירייה מושיקו ארז מסיים את תפקידו

לאחר עשור בשלטון המקומי ושנה מאתגרת במיוחד בעיר רחובות — ארז מסיים קדנציה רצופה ברפורמות ניהוליות, התייעלות תקציבית, ניהול אירועי החירום במבצע "עם כלביא" והנחת יסודות לשיקום מערכתי רחב היקף

בתום תקופה משמעותית ומאתגרת במיוחד ולאחר עשור בשלטון המקומי בתפקידי ניהול בכירים: מנכ"ל עיריית רחובות מושיקו ארז יסיים את תפקידו

מנכ"ל עיריית רחובות, מושיקו ארז, יסיים את תפקידו בעוד כחודשיים, בהחלטה משותפת עם ראש העיר מתן דיל, לאחר תקופה אינטנסיבית ומאתגרת במיוחד, שבה הוביל רפורמות ניהוליות רחבות היקף, ניהל את אירועי החירום במבצע "עם כלביא" והוביל את העירייה להישגים משמעותיים.

ארז נכנס לתפקידו בנובמבר 2024, ובמהלך כהונתו הוביל תהליכי עומק לשיקום מצבה התקציבי של העירייה, צמצום הגירעון והנחת יסודות לניהול תקציבי מאוזן כבר בשנת 2026 בהסכמת משרד הפנים. הוא פעל לחיזוק המבנה הארגוני, לייעול תהליכי העבודה וליצירת מנגנוני ניהול מקצועיים ומסודרים, תוך הימנעות מפיטורי עובדים שלא לצורך.

בין הישגיו הבולטים: אישור שתי תכניות התייעלות בשיתוף משרד הפנים, הסדרת חובות עבר משמעותיים מגופים גדולים ועמידה ביעדים שהצבנו בגרעון השוטף, חיזוק תחום השירות לתושב והקמת מוקדי שירות חדשים, קידום פרויקטי נדל"ן כלכליים ופרויקטי תשתית, מיסוד תכניות עבודה לאגפי העירייה, והובלת שורה של מהלכים לשיפור סביבת העבודה לצד חיזוק השדרה הניהולית בעירייה והסדרת שורת מינויים בעירייה ובתאגידיה למיסוד עבודת העירייה ותנופת התפתחותה. בנוסף, פעל לחיזוק שותפות מקומית, בראשה עם מכון ויצמן וגופים עסקיים בעיר.

בתחום החירום, פעל ארז ליישום מדיניותו של ראש העיר מתן דיל, במהלך מבצע "עם כלביא", במהלכו ספגה רחובות פגיעה של שלושה טילים איראניים. ארז פעל לתפעל את מערכי החירום העירוניים במקצועיות וביעילות, פעל לביצוע תרגילי חירום מורכבים ולהעמקת שיתופי הפעולה עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון. בתקופתו של ארז בוצע תהליך משמעותי ליישום תכנית ראש העיר לחיזוק המוכנות העירונית: רצף תירגולים, הכשרת בעלי תפקידים מרכזיים, הצבת ממ"מים ברחבי העיר, מיגון מוסדות חינוך ושדרוג מערכות שליטה ובקרה, מהלך שביסס את מוכנותה של רחובות לשעת חירום.

ראש העיר מתן דיל: "מושיקו נכנס לתפקיד מנכ"ל העירייה בשנה המאתגרת ביותר שידעה העיר מזה שנים. יחד עשינו סדר, הנחנו יסודות יציבים לשיקום כלכלי, שיפרנו את השירות לתושבים והובלנו את העירייה לעבודה מקצועית, בשקיפות וביעילות. בתקופת החירום פעל מושיקו במקצועיות וניהל את האירועים ברוגע ובמיומנות. מודה לו מקרב לב, בשמי ובשם עיריית רחובות, על תרומתו המשמעותית."

מנכ"ל העירייה מושיקו ארז: "אני מסיים את התפקיד בתחושת שליחות וסיפוק גדול. ביצענו מהלכים אינטנסיביים שנדרשו כדי להציל את העירייה מפערים כספיים וארגוניים שלא היו מאפשרים לה להתקיים בצורה עצמאית. הייתה לי הזכות לעבוד לצד עובדות ועובדים מסורים, אשר יחד הנחנו תשתית ניהולית וכלכלית לעתיד טוב יותר לעיר רחובות. התמודדנו עם אתגרים גדולים ובהם גם ניהול העיר בזמן חירום והחזרה לשגרה של אלפי תושבים שנפגעו במתקפה האיראנית, ואת כל זה עשינו בזכות האנשים המצוינים שמרכיבים את הארגון הזה. ברצוני להודות לתושבי רחובות האהובים אשר עבורם קמתי בכל בוקר וטובתם עמדה לנגד עיני בכל שעה, בימים ובלילות, 24/7. אני מסיים פרק משמעותי של מעל 10 שנים בשירות השלטון המקומי בישראל ומודה לראש העיר על האמון והתמיכה, ומאחל לעיר ולעירייה הצלחה רבה בהמשך הדרך."

עיריית רחובות תעדכן בהמשך על תהליך בחירת המנכ"ל/ית הבא/ה.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יהודה בן יתח

דילוג לתוכן