מבזקים
כרמל שאמה הכהן: "אירוע קשה במרכז העיר, מתפללים להחלמת יו״ר המועצה הדתית" בזמן המלחמה: משרד הפנים פותח את הברז לרשויות המקומיות מפקד פיקוד העורף באשקלון: ההנחיות מצילות חיים פעם אחר פעם משרד הפנים בנתניה: תקציב החופים יגדל, העיר תקבל ליווי שר הביטחון בקריית גת: “ככל שהעורף חזק – צה״ל חזק” חבר מועצת העיר רמלה הגיע לזירת נפילת שברי יירוט וסייע לתושבים בת ים: בת 65 נפגעה מאופנוע – מצבה בינוני ניסיון פיגוע בצומת תפוח: שני מחבלים ניסו לדרוס כוח צה״ל וחוסלו הרצוג ברמלה: “העולם צריך לראות לאן משגרים טילים” גדרה מתקשרת לוותיקים: מאות שיחות מאז תחילת המלחמה אשדוד בחירום: 28 מרכזי מיגון ואלפי שיחות לתושבים גם תחת 89 אזעקות: כך גני תקווה ממשיכה לתפקד רחובות: פצוע בינוני ופצועים קל בתאונת דרכים ברמלה: מנכ״ל משרד הפנים נחשף ליכולות החירום של מד״א נטלי דדון ביקרה במד״א ברמלה ויצאה עם החלטה מפתיעה בלב החירום בבאר שבע: צעירי שנת השירות מחזיקים את הקהילה מאחורי החזית ברמלה: כך מלווים את התושבים ברגעים הכי קשים אשקלון: הולך רגל בן 48 נפצע בינוני בתאונה הרצוג בירושלים ממשיך לפעול בחירום – ובר סימן טוב הגיע לסיור דקירה בלב רמת גן: איש ציבור בכיר נפצע קשה, החשוד נעצר

אלפי תושבים התאחדו ב'שבת רחובות': מסורת עירונית חדשה נולדה

אירוע השבת הראשון בעיר, ביוזמת ראש העיר מתן דיל ומחזיק תיק מורשת ישראל אמיתי כהן, משך אלפים לתפילות, מפגשים ושיחות עומק שחיברו בין קהילות, מסורת ומורשת רחובות.

מסורת חדשה בעיר: "שבת רחובות" סחפה אלפי משתתפות ומשתתפים

השבת התקיימה בעיר "שבת רחובות" הראשונה, מסורת חדשה ביוזמת ראש העיר מתן דיל וחבר מועצת העיר ומחזיק תיק מורשת ישראל אמיתי כהן. שבת רחובות, אשר הופקה על ידי מחלקת מורשת ישראל, נערכה בפרשת תולדות, הפרשה בה נזכר שמה של רחובות בתורה.

במהלך השבת התקיימו בקהילות רבות ברחבי העיר שיחות וסיפורים מיוחדים עם סיון וידידיה מאיר, שהביאו חיבור עמוק לעיר רחובות דרך דמותו של הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל, רבה לשעבר של רחובות במשך עשרות שנים, שטביעת אצבעו הרוחנית ניכרת בעיר עד היום.

שיאה של השבת, בתפילת בוקר חגיגית, בבית הכנסת הגדול אהל שרה, בהשתתפות רפי ביטון, החזן שלמה סלצזקי ומקהלת “קולות מן השמים”. התפילה המיוחדת והמרוממת משכה אלפי תושבים ותושבות מכלל המגזרים בעיר, ויצרה אווירה של חיבור, מוזיקה ואחדות קהילתית.

ראש העיר מתן דיל: "שבת רחובות הראשונה הראתה את הכוח המיוחד של העיר הזו, שיודעת לכבד את מסורתה, לחבק את כל חלקי הקהילה וליצור חיבורים עמוקים בין אנשים. ההיענות הרחבה של התושבות והתושבים, ממגזרים שונים, מוכיחה עד כמה יש כאן צימאון למפגש, לשיחה, למורשת ולתחושת יחד. ברמה האישית, זאת היתה עבורי שבת בלתי נשכחת, מעמד מקודש ורוחני שהותיר בי חותם, ואני רואה בה תחילתה של מסורת ערכית שמחזקת את המרקם העירוני, ומחויב להמשיך ולתמוך בה גם בשנים הבאות".

חבר מועצת העיר ומחזיק תיק מורשת ישראל, אמיתי כהן סיכם גם הוא את השבת: “התחלנו מסורת חדשה בעיר רחובות, שבת של השראה, אחדות וחיבור למורשת שלנו. רחובות תמיד הייתה סמל למרחב שלא רבים עליו, למקום של אחריות, של עשייה משותפת ושל אהבת ישראל. אני מבקש להודות לראש העיר מתן דיל על התמיכה המלאה, למחלקת מורשת ישראל על ההפקה המקצועית, ולכל בתי הכנסת והקהילות שפתחו את דלתותיהם. ההיענות האדירה של הציבור הוכיחה שוב את הכוח המיוחד של העיר הזו. בעזרת ה' נמשיך ונגדיל את המסורת הזו משנה לשנה.”

ההתרגשות הגדולה וההשתתפות המרשימה מעמידות את “שבת רחובות” כמסורת עירונית חדשה, המאחדת את תושבות ותושבי העיר סביב המורשת, הרוח והקהילה.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שרון גבאי

דילוג לתוכן