מבזקים
סוף עצוב לחיפושים בהרצליה: גופתו של דוד לוי בן ה־77 אותרה אלימות בקו 881: נהג האוטובוס ניפץ את השמשה לעיני הנוסעים – ילדים צרחו; הנהג הושעה שבוע מטורף באשדוד: נועה קירל, עדן בן זקן, איתי לוי, רינת בר, מרגול ואגם בוחבוט – והכניסה חופשית מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס שומרון | ג'לג'וליה: התיעודים ברשת הובילו לפשיטה – כך נחשפה פרשת קרבות הכלבים חולון בדרך להגביל כלי רכב מזהמים: 2.5 מיליון שקל יושקעו בהפחתת זיהום האוויר חשד לעבירות מין בלשכת סגן ראש עיריית ראשון לציון: המעצר הוארך, המשטרה בודקת אם יש נפגעות נוספות

גנץ בגיבוי לרמטכ"ל ותוקף את נתניהו: "האחריות הפיקודית היא שלו בלבד – ובלבנון הכישלון זועק לשמיים"

יו"ר "כחול לבן", בני גנץ, התייצב היום (שני) בפתח ישיבת הסיעה מאחורי הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר, והדגיש כי האחריות על הטלת משמעת וחקירת הכשלים בצה"ל בשבעה באוקטובר נתונה בידיו בלבד.

יו"ר "כחול לבן", בני גנץ, התייצב היום (שני) בפתח ישיבת הסיעה מאחורי הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר, והדגיש כי האחריות על הטלת משמעת וחקירת הכשלים בצה"ל בשבעה באוקטובר נתונה בידיו בלבד.

"הרמטכ"ל עשה צעד קשה והכרחי בדרישת אחריות אישית מהמפקדים שהיו בתפקידיהם. זה לא היה פשוט עבורו – לקרוא לאחיו לנשק ולהטיל אחריות וענישה – אבל זה הצורך הצה"לי והלאומי", אמר גנץ. לצד זאת, הוא הדגיש את הצורך להכיר ביכולת המפקדים לשקם את הצבא ולהוביל הישגים משמעותיים לאחר האירועים.

במקביל, תקף גנץ בחריפות את הממשלה על ההתנהלות מאז שבעה באוקטובר: "לא מקימים ועדת חקירה ממלכתית, אף שר בקבינט לא לקח אחריות, וראש הממשלה נמנע מהחזרת המנדט לעם. במקום לפעול בכובד ראש – הוא מתנהל כמו צ'מברליין."

בהתייחסו להסלמה בצפון אמר גנץ: "האחריות של ראש הממשלה היא לא רק לאשר סיכולים. שנה אחרי מבצע הביפרים, חיסול נסראללה ותמרון לעומק לבנון – איך יש לחיזבאללה רמטכ"ל? למה לא הצלחנו לגרום ללבנון לפרק את חיזבאללה מנשקו? מדוע נתניהו לא פוגש את ראש ממשלת לבנון ומרתם את ממשל טראמפ למהלך של נורמליזציה?"

לדבריו, בניגוד לרצועת עזה שבה אין ממשל יציב, בלבנון קיימת ממשלה ורוב אזרחיה תומכים בפירוק חיזבאללה. גנץ קרא למהלך אסטרטגי רחב הכולל חיזוק כלכלי ופוליטי של לבנון, לצד המשך הסיכולים ואפשרות לתמרון קרקעי במידת הצורך.

בסיום דבריו הזכיר גנץ כי בעזה עדיין מוחזקים שלושה חטופים חללים: "חייבים להמשיך לפעול להשבתם ולמצות כל סיכוי לסגור את המעגל עבור המשפחות ועבור עם ישראל."


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן