מבזקים
הגיע לחניון המלון, פירק ארבעה גלגלים מרכב – ונעצר על חם בים המלח לא צריך לעבור לירושלים: תיכון המחוננים היוקרתי של יאסא מגיע לנתיבות נס בכביש 443: ד"ר עמוס פרומן, כירורג ילדים בכיר מהדסה יילד אישה בתחנת דלק מה קרה ברחוב ברחוב דוד המלך בירושלים? זוועה בדרום תל אביב: הכלב נמצא בעליית הגג כשהוא חבול ומדמם הקלת ענק בהנחיות: פיקוד העורף מסיר לחלוטין את מגבלת ההתקהלות בכל רחבי הארץ מחדל הסברה ברחובות – פיצוץ אדיר שנשמע ברחבי העיר אחרי הסערה ברשת: עיריית נתניה מבהירה את מחירי החופים בסירונית ופולג לא רק הלוחמים: בקריית מלאכי החליטו להצדיע גם למי שנשארו בבית לא רק מקלטים ואזעקות: בירושלים נערכים גם לשאלה מי יטפל בתושבים בזמן חירום עצר בפתאומיות ונסע לאחור: נהג באילת נתפס עם כמות אלכוהול חריגה בגופו לא רק פארק: רחובות חנכה מסלול עירוני חדש שמחבר בין טבע לבריאות ראש העיר, מיכאל וידל: "הנחיתי לקיים תחקיר מיידי ומעמיק של האירוע" בעקבות אירוע בגן לחינוך מיוחד: ראש עיריית רמלה הורה על תחקיר מיידי מהפכת גיל המעבר מגיעה לעיריות: עשרות נשים מגבעת שמואל הגיעו לשמוע על הנושא שפעם היה טאבו רחוב הגליל ייחסם לשלושה שבועות: אלו הסדרי התנועה החדשים ברחובות 100 שנים לשבוע הספר: אלו היוצרים הצעירים שזכו בפרס ברנשטיין היוקרתי בתל אביב 30 שנה אחרי סל הניצחון: ירושלים מצדיעה לאגדה שהפכה לסמל העיר הכירו את הרוצח, ניסו לטשטש ראיות: כתב אישום יוגש נגד קטין בגין רצח בני הזוג פריחודקו דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה

כתבי אישום נגד עורכי דין ומהנדס בגין מרמה, זיוף והלבנת הון ביותר מ-200 מיליון ש"ח

החשד: הונאת ענק שיטתית בה נמכרו קרקעות ציבוריות של רמ"י באזור סכנין תוך מצגי שווא וזיוף עשרות מסמכים רשמיים. הפרקליטות הגישה בקשה לתפיסת רכוש בשווי 55 מיליון ש"ח לצורך חילוט.

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה שני כתבי אישום חמורים נגד עו"ד מוחמד מוקארי, עו"ד אמיר גראיסי, המהנדס תאבת ח'טיב, עבד ארחמאן מוקארי וחברת "סאראי בצפון". הנאשמים מואשמים בשורה ארוכה של עבירות חמורות, בהן קבלת דבר במרמה, זיוף, והלבנת הון בהיקף כולל של למעלה מ-200 מיליון ש"ח.

כתבי האישום, שהוגשו על ידי צוות מפרקליטות מחוז צפון פלילי, מתארים תכנית מרמה שיטתית ורבת-היקף שהופעלה בין השנים 2016 ל-2020. הנאשמים שיווקו קרקעות בסכנין ויישובים נוספים הרשומות בבעלות רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), ללא ידיעתה ובניגוד לדין.

על פי כתבי האישום, עו"ד מוקארי ואחרים הציגו לרוכשים מצגי שווא שלפיהם בוצעה לכאורה "עסקת חליפין" בינו לבין רמ"י, שבמסגרתה הוקצו לו הקרקעות לשיווק מיידי וללא מכרז. הרוכשים, שסמכו על מצגי השווא, שילמו לנאשמים סכום כולל של 65 מיליון ש"ח במזומן, בשיקים ובהעברות בנקאיות, שהועבר לחשבונות חברת "סאראי".

במסגרת התכנית, מיוחס לנאשמים זיוף שיטתי של עשרות מסמכים רשמיים, ובהם אישורי הקצאת קרקעות של ועדת הפטור של רמ"י, מסמכי דיווח לרשויות המס ואישורי תשלום מס. הנאשמים זייפו גם שטרי מכר שנחזו לשאת את חתימותיהם של בעלי תפקידים ברמ"י, שהועתקו ממסמכים מקוריים באמצעות תוכנת מחשב.

  • עו"ד ג'ראיסי שימש כזרוע המשפטית, וסייע בניסוח הסכמי מכר כוזבים, הגיש דיווחים שקריים למיסוי מקרקעין והיה מעורב בהכנת שטרי המכר המזויפים.

  • המהנדס ח'טיב סייע בזיוף שטרי המכר באמצעות "השתלת" חתימות עובדי רמ"י במסמכים השונים.

לצד הונאת הרוכשים, מיוחס למוקארי ולחברת "סאראי" מסכת נרחבת של עבירות הלבנת הון. כספי המרמה הוסוו ונבלעו בפעילות עסקית ונדל"נית: לפחות 49.5 מיליון ש"ח מכספי המרמה הועברו לחשבונות החברה יחד עם כספים כשרים, כך שסך תנועות הכסף המעורבות ברכוש אסור הגיע לכ-206.5 מיליון ש"ח.

כספים אלה שימשו, בין היתר, למימון רכישת מקרקעין, בניית נכסים והעברת זכויות בנכסים שונים ביישובים כגון קצרין, נוף הגליל, כפר כנא ונווה זוהר, לעיתים תוך שימוש ב"אנשי קש".

הפרקליטות הגישה במקביל בקשה לצו ארעי, ועתרה לבית המשפט להורות על תפיסת רכוש בשווי של כ-55 מיליון ש"ח לצורך חילוטו.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן