מבזקים
אחרי הסריקות: ראש טיל נפל בחצר בית באור יהודה – הנה התמונות דווקא עכשיו: פיצרייה חדשה נפתחה בראשון לציון הודעה חשובה: לא אותרו ממצאים חריגים או שברי יירוט באור יהודה רשת "פרח ישראל" פותחת את מוסדות החינוך המיוחד בביתר עילית בשדרות וביהודה ושומרון דובר צה״ל בהצהרתו: הותקפה המפקדה הראשית של חיל הים במשמרות המהפכה בשורה להורי החינוך המיוחד בגדרה: חוזרים ללימודים ביום רביעי עיריית יבנה נערכת לפתיחת מסגרות החינוך המיוחד מצוד מהיר ברמלה: 4 חשודים נעצרו בחשד לרצח על רקע נקמת דם ברמלה המלאכים מידידים חילצו פעוט שננעל ברכב בחניית בית ספר ים סוף באילת נשימה עמוקה ברחובות: סדנאות מיינדפולנס בזום לתושבים – ללא עלות בשורה להורים: החרגה לחינוך המיוחד – תתאפשר חזרה מדורגת למסגרות כמה ילדים חזרו למערכת החינוך ומה הבשורות לחינוך המיוחד פיקוד העורף: מדיניות ההתגוננות תישאר ללא שינוי עד יום רביעי בצל המלחמה: מחלקת יולדות מפוארת וממוגנת נחנכה בלניאדו חולון: שב״ח נעצר נוהג ברכב גנוב עם שלט אוניברסלי בת 15 נפלה בין סלעי שובר הגלים בחוף גורדון וחולצה אחרי האזעקות באשקלון: העיר קוראת לתושבים לגלות ערנות שברי יירוט פגעו בבניין ובבית כנסת בירושלים אחרי רסיסי הענק: מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי בנימין כך תסייע קריית מלאכי לתושבים בזמן חירום

מעבר אלנבי מושבת במפתיע: האוצר רץ לבית הדין לעצירת השביתה

יו״ר מרחב ירושלים בהסתדרות הורה לפתע על עצירת העבודה; במשרד האוצר מזהירים מהשלכות מדיניות ורואים בכך סימן לקרבות ירושה

בוקר בלתי שגרתי במעבר אלנבי: יו״ר מרחב ירושלים בהסתדרות הגיע למקום והורה לעובדים להשבית מיד את הפעילות – ללא התראה וללא הודעה מוקדמת. במשרד האוצר הופתעו מהמהלך, המביא להשלכות מדיניות רגישות, וממהרים כעת לבית הדין לעבודה בבקשה לעצור את השביתה.

מדוברות האוצר נמסר: "הבוקר הגיע יו״ר מרחב ירושלים בהסתדרות העובדים הכללית החדשה אל מעבר גשר אלנבי, ובהחלטה רגעית הורה לעובדים להשבית את פעילות ולהפסיק את עבודתם. ההשבתה באה בלי שום התראה או פנייה מראש כמחוייב בחוק.

להשבתת המעבר השלכות מדיניות רגישות. במשרד האוצר ממהרים כעת לבקש צו מבית הדין לעבודה כדי להפסיק את השביתה.

עולה חשש כי עם הרחקתו של היו"ר ארנון בר דוד, בהסתדרות מתחילים בקרבות ירושה.

באגף השכר והסכמי העבודה במשרד האוצר אומרים: "לא ראינו דבר כזה. אנחנו מופתעים מאד. בבוקר בהיר שום הודעה או שיח החליט מנהל בהסתדרות להשבית את העבודה ואת מעבר הגבול בין ישראל לירדן. אנחנו לא נאפשר בשום פנים למתיחות פנימית בהסתדרות בהיעדר יו״ר לשבש את שגרת המדינה ולפגוע בה"

מההסתדרות נמסר: "בהמשך לפרסומים על השבתת מעבר אלנבי, נבקש לעדכן כי בדקות אלו כלל העובדים המוחים שבים לעבודתם כסדרה, מתוך תחושת אחריות עמוקה לציבור ולחשיבות פעילותו התקינה של מעבר אלנבי. אחריות העובדים לא מבטלת את דרישותיהם הצודקות ואת הצורך הדחוף שמשרד האוצר יתייחס לנושא ברצינות.

הניסיון של דוברות האוצר לשייך את האירוע ל"מתיחויות פנימיות" ולהעלות ספקולציות על "קרבות ירושה" בהסתדרות הוא מביש וחסר בסיס, ומטרתו העיקרית היא להסיט את הדיון מהבעיות האמיתיות שעליהן התרענו זמן רב. נזכיר כי יש בעיות רבות ידועות ובלתי מטופלות שקשורות לתנאי העבודה והביטחון של קבוצת העובדים אשר מחו, ויש סכסוך עבודה פתוח בנושא. הסתדרות עובדי המדינה, בראשות עו"ד אופיר אלקלעי, וכלל הצוותים המקצועיים ימשיכו לפעול באחריות, בנחישות ועל פי החוק כדי להבטיח את זכויותיהם".


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן