מבזקים
ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים רוכב אופניים נהרג מפגיעת רכב סמוך לפלמחים: הנהג נחקר במשטרה גבר נורה למוות בתל שבע: המשטרה חושדת בסכסוך פלילי בין משפחות תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון
בית חולים שערי צדק

שערי צדק מזהיר: החלקת שיער הובילה לאי – ספיקת כליות בת 17 בירושלים

מקרה שני בתוך חודש: נערה אושפזה עם אי־ספיקת כליות חמורה לאחר החלקה; בשערי צדק מזכירים את הסיכון בחומרים עם חומצה גליאוקסילית
בית חולים שערי צדק

מכת החלקות השיער: נערה בת 17 עשתה החלקת שיער – ואושפזה בשערי צדק עם אי ספיקת כליות חמורה. זהו מקרה שני בתוך כחודש של אי ספיקת כליות עקב החלקת שיער

למרכז הרפואי שערי צדק הגיעה נערה בת 17 כשהיא סובלת מאי ספיקת כליות חמורה לאחר שביצעה כמה ימים קודם לכן החלקת שיער. "הנערה סבלה מהקאות, סחרחורת וכאב ראש משמעותי. בבדיקות המעבדה נמצאה אי ספיקת כליות חדה באופן משמעותי", אומרת ד"ר ג'ני גויכברג, רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ילדים בשערי צדק. "הנערה אושפזה במשך מספר ימים במחלקת ילדים לצורך ביצוע רפואי מקיף, ניטור וטיפול בנוזלים עם שיפור הדרגתי במצבה, שאפשר את שחרורה מן האשפוז. בהמשך תגיע הנערה להמשך מעקב אמבולטורי במכון לנפרולוגיה ילדים בשערי צדק".

מדובר במקרה שני בתוך כחודש כאשר אישה בת 25 אושפזה עקב אי ספיקת כליות קשה לאחר שעברה גם היא החלקת שיער.

אמה של הנערה, ש' מספרת: "ש' עברה לפני מספר ימים החלקת שיער, ומיד הרגישה עקצוצים וכאבים בקרקפת, שהובילו לצריבה של העור, ולוו גם בכאבי גב ובתחושת קור. היא התקשרה אליי בוכה ומיד הפסיקה את ההחלקה. לאחר מכן, היא סבלה מכאבי ראש קשים ומהקאות בלתי פוסקות בנוסף לדלקת בקרקפת בצידו הימני של הראש. לאחר בירור רפואי בקהילה, ש' קיבלה סטרואידים אבל זה לא עזר וביצענו בדיקות דם מהן עלה כי היא סובלת מאי ספיקת כליות. הגענו בדחיפות למיון ילדים בשערי צדק, שם ש' עברה מיד בדיקות מקיפות וקיבלה טיפול רפואי והוחלט להשאיר אותה באשפוז לצורך טיפול והשגחה. הצוות הרפואי סייע לנו רבות וימשיך ללוות אותנו במעקב אחר מצבה של ש' גם לאחר השחרור".

המרכז הרפואי שערי צדק, בהובלתה של מנהלת המכון לנפרולוגיה, פרופ' לינדה שביט וכן, ד"ר אלון בניה, מרופאי המכון, יזם מחקר ארוך טווח שארך שלוש שנים והציג 26 מקרים של נשים בטווח הגילים 58-14 (גיל ממוצע 28), מרביתן ללא מחלות רקע, שהגיעו למלר"דים השונים בארץ עם אי ספיקת כליות חמורה. בעקבות זאת, החל בירור מעמיק ממנו עלה כי כלל הנשים עברו החלקת שיער לפני האשפוז. המחקר, שהתפרסם בכתב העת המדעי והיוקרתי American Journal of Kidney Diseases של האיגוד האמריקני לנפרולוגיה, היווה בין היתר את התשתית להחלטת משרד הבריאות לשלול רשיונות מעשרות תמרוקים המכילים חומצה גליאוקסילית, רכיב שנמצא בחומרי ההחלקה והוביל, ככל הנראה, לכשל הכלייתי החמור.

מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' לינדה שביט: "מוצרים להחלקות שיער מכילים חומרים כימיים שלעיתים בעלי חומצות בריכוז גבוה. החלקות שמכילות חומצה גליאוקסילית עלולות לפגוע בעור הקרקפת, להיספג ולהתפרק בדם המטופלת, מה שמוביל לשקיעה של החומר בכליה ולגרום לאי ספיקת כליות חריפה וקשה. לפי הניסיון שלנו, בשנים האחרונות ידוע על יותר מ-40 מטופלות שסבלו מאי ספיקת כליות לאחר החלקת שיער, מתוכן שלוש נזקקו לדיאליזה.
צריך להקפיד לא לשים חומרים להחלקת שיער ישירות על הקרקפת או על השורשים, אלא לשמור על מרחק של לפחות 1.5 ס"מ מהם. בנוסף, גם מספרות וגם לקוחות צריכים להקפיד לא לחמם את החומר ולפעול רק לפי הוראות היצרן".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חברת מוריה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן