משרד התקשורת מטיל עיצום כספי בסך כ-8 מיליון ש"ח על חברת בזק

משרד התקשורת הודיע על הטלת עיצום כספי בסך כ-8 מיליון ש"ח על חברת בזק, בשל הפרה מהותית של הוראות החוק ומתווה האסדרה לפריסת רשתות תקשורת מתקדמות, תוך פגיעה בתחרות בענף

משרד התקשורת הודיע על הטלת עיצום כספי בסך כ-8 מיליון ש"ח על חברת בזק, בשל הפרה מהותית של הוראות החוק ומתווה האסדרה לפריסת רשתות תקשורת מתקדמות, תוך פגיעה בתחרות בענף. העיצום הוטל לאחר שנמצא כי בזק פרסה רשת מתקדמת וסיפקה שירותים באזורים שהוגדרו כ"אזורי תמרוץ" – אזורים שבזק בחרה לא לפרוס בהם ושנועדו לעודד כניסה של שחקנים קטנים לשוק התקשורת.

מתווה הסיבים ומכרזי התמרוץ הם הכלים המרכזיים שמפעיל משרד התקשורת במטרה לתקן כשלי שוק ולצמצם פערים דיגיטליים בפריפריה.

משרד התקשורת מפרסם בימים אלו את מכרז התמרוץ השלישי, שעתיד להיות גם האחרון.

על פי מתווה האסדרה, נאסר על בזק, כחברה הדומיננטית בשוק, לפעול באזורי התמרוץ למשך 5 שנים ממועד קביעת חובת הפריסה לזוכים במכרזי התמרוץ. הפרת הוראה זו פוגעת בכדאיות הכלכלית של הזוכים במכרזי התמרוץ, מקנה לבזק יתרון תחרותי בלתי הוגן כשחקן ראשון באזורים אלה, ומערערת את יכולת החברות הקטנות לעמוד בהתחייבויותיהן. כניסת בזק לאזורי התמרוץ בניגוד לכללי האסדרה משדרת מסר מרתיע לשחקנים קטנים ועלולה לפגוע בתחרות ובמגוון אפשרויות הבחירה של הצרכנים.

מתווה האסדרה נועד לקדם את המעבר מרשתות נחושת לרשתות סיבים אופטיים בכל רחבי המדינה, תוך עידוד תחרות והזדמנויות שוות לכלל השחקנים בשוק.

החברה נדרשת לשלם את הסכום המלא בתוך 30 ימים.


◼️ חדשות שירותים לציבור – ביטוח לאומי / רשות המסים / חשמל / דלק וגז / מים / בנקים בווטסאפ לחצו כאן

צילום: Gemini

דילוג לתוכן