עין נטפים: לוחמי האש מנעו פיצוץ גז בדירת מגורים באילת

דיווח על דליפת גז הפך במהירות לשריפה פעילה בצינור הולכת הגז במטבח. תושייתם של הצוותים בפיקודו של רב רשף רמי חנן מנעה אסון כבד; האירוע הסתיים ללא נפגעים בנפש.

רגעים מתוחים במיוחד ב-עין נטפים באילת לאחר שדיווח על דליפת גז מדירה הוביל להקפצה נרחבת של כוחות כיבוי והצלה. מה שהחל כחשד לדליפה, התברר עם הגעת הכוחות כשריפה פעילה ומסוכנת במרכז הבית.

תחילת האירוע בהודעה שהתקבלה במוקד 102 של מחוז דרום דיווחה על ריח חריף של גז ודליפה מדירת מגורים בעיר. צוותי כיבוי מתחנת אילת, תחת פיקודו של רב רשף רמי חנן, יצאו למקום בנסיעה מבצעית. תוך כדי תנועה, התקבל עדכון דרמטי מהשטח: האש כבר פרצה ואחזה בצינור הולכת הגז המחובר למערכת הכיריים הביתית.

עם הגעתם לזירה, זיהו לוחמי האש את מוקד הבעירה במטבח הדירה. בשל פוטנציאל הנזק האדיר של גז דליק בחלל סגור, פעלו הצוותים במהירות לכיבוי והשתלטות: לוחמי האש כיבו את השריפה ומנעו את התפשטותה לשאר חלקי הבית; ניתוק אנרגיה: מקורות הגז והחשמל נותקו באופן מיידי כדי למנוע הצתה חוזרת או פיצוץ ולסריקות ואוורור: במקביל לפעולות הכיבוי, בוצעו סריקות יסודיות בדירה לשלילת הימצאות לכודים, ובוצע אוורור מאולץ לשחרור העשן הסמיך והגז שנאגר בחלל.

הסוף: נזק לרכוש בלבד

בזכות התגובה המהירה והמקצועית של לוחמי האש, האירוע הסתיים ללא נפגעים. לדירה נגרם נזק לרכוש כתוצאה מהבעירה והעשן. נסיבות המקרה נבדקות כעת על ידי חוקר דליקות של שירותי הכיבוי.

לאור האירוע, שבים בכיבוי והצלה לישראל ומדגישים בפני הציבור את החשיבות הקריטית שבהתקנת גלאי עשן. המכשיר הפשוט, שעלותו מינימלית, מתריע על תחילתה של שריפה בשלביה המוקדמים ביותר ומאפשר זמן יקר למילוט והזעקת כוחות.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: תיעוד מבצעי כב״ה אילת

דילוג לתוכן