מבזקים
אחרי הדקירה הקשה ברמלה: המשטרה חשפה אקדח גלוק, אפודים ואמצעי הסוואה רוכב אופניים חשמליים נפצע הלילה בתאונה בנתניה "השאלה היא לא אם יש תקרת זכוכית – אלא אם שומרים על הזהות": האלוף במיל' יפתח רון טל נפגש עם תלמידי ישיבת אמ"ש שתי מדליות אירופה, עיר אחת: שדרות חוגגת הישג כפול בזירה הבינלאומית בדרך לבחירות: ראשת שוהם הודיעה שתגיע לכל חוג בית פוליטי ביישוב בגיל 40 בלבד: אלוף-משנה נתנאל (נתי) לסרי הלך לעולמו לאחר מאבק במחלה קשה ראשוני: צו סגירה מנהלי לעסק מחולון; חקירה נפתחה נגד הבעלים, תושב גני תקווה "שלושים שנה עברו – ואנחנו עדיין באותה מלחמת תרבות": חברת מועצת רמת השרון עלתה לבמת המחאה תאונה קשה בראש העין: רוכב אופניים חשמליים נפגע מאוטובוס ברחוב שבזי ליל דמים בחולון: גבר בן 40 נדקר בשדרות ירושלים ומצבו בינוני תאונה עצמית באור יהודה: רוכב אופנוע נפצע באורח בינוני בדרך לוד תושבי באר שבע, גם אתם הרחתם ריח שרוף? – זו הסיבה הלילה: גבר בן 47 נפצע באורח בינוני באירוע אלימות בלוד גם הבוקר: אירוע אלימות ברחוב הרצל ברמלה עולים לכיתה ד' ורוצים לשחק בליגה? מ.כ אור יהודה משיקה את ימי המיון לשנתון 2017 פסטיבל מרידיאנו אשדוד: מופעי היום, 14.6 הצדעה ללוחמים באשדוד: מופעי ענק באמפי ב-50 שקלים בלבד למילואימניקים וכוחות הביטחון אשדוד: תקפה את בן משפחתה עם מכסה פח אשפה, שוחררה בצו הרחקה – וחזרה לאיים באותו הערב סטייל, בריאות וצניעות לכל מידה: מותג SUNWAY משיק את קולקציית בגדי הים לקיץ 2026 דרמה באתרי הבנייה בבאר שבע: שב"חים הסתתרו בתעלת ביוב; צווי סגירה לחברות קבלניות

משרד הבריאות מזהיר: ריקול עולמי למוצרי מזון תינוקות של "נסטלה" בשל חשש לרעלן

ההחזרה היזומה מתבצעת בעקבות זיהוי אפשרי של רעלן החיידק Bacillus cereus העלול לגרום לתסמינים קשים בתינוקות. המוצרים אינם משווקים בישראל, אך במשרד הבריאות מתריעים בפני מי שרכש אותם בחו"ל או באינטרנט: "בדקו את רשימת המוצרים והימנעו מצריכתם".

משרד הבריאות פרסם היום (ראשון) הודעת אזהרה לציבור בעקבות ריקול עולמי נרחב של חברת Nestlé (נסטלה) לתרכובות מזון לתינוקות (תמ"ל) ומזון ייעודי. הריקול הוכרז לאחר שבאחד מרכיבי המוצר זוהה חשש לנוכחות של הרעלן צרוליד (Cereulide), המיוצר על ידי החיידק Bacillus cereus.

הרעלן המדובר עלול לגרום למגוון תסמינים רפואיים הכוללים הקאות מרובות, בחילות, כאבי בטן עזים, התכווצויות, שלשולים וחולשה כללית. בשל רגישותם של תינוקות, החשש לפגיעה בריאותית במקרים אלו הוא משמעותי במיוחד.

מערך הרגולציה במזון של משרד הבריאות ביצע בדיקה מול הגורמים הרלוונטיים, וממנה עולה כי נכון לעת הזו, המוצרים הכלולים בריקול אינם מיובאים באופן מסחרי לישראל ואינם נמכרים ברשתות השיווק המקומיות.

עם זאת, במשרד הבריאות מביעים חשש כי צרכנים ישראלים רכשו את המוצרים המדוברים בעת שהותם בחו"ל או באמצעות אתרי סחר מקוונים בינלאומיים. הציבור מתבקש להיכנס לאתר "נסטלה" העולמית, לבדוק האם הפורמולה שברשותם מופיעה ברשימת המוצרים החשודים, ובמידה וכן – להפסיק את השימוש בה באופן מיידי.

  • בדיקת מוצרים: מומלץ לבדוק את הרשימה המלאה לפי מדינות השיווק באתר הרשמי של החברה.

  • פנייה לרופא: במקרה של חשש לפגיעה בריאותית בעקבות שימוש במוצר, יש לפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי.

  • דיווח: ניתן לפנות למוקד "קול הבריאות" בטלפון 5400* לבירורים נוספים.

במשרד הבריאות שבים ומזהירים מפני רכישת מזון תינוקות דרך ערוצי שיווק שאינם חוקיים ומפוקחים בישראל, ומדגישים כי ימשיכו לנטר את המצב מול רשויות הבריאות בעולם.


◼️ חדשות משפחה: הורים, ילדים ומה שביניהם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן