מבזקים
לוד: סכסוך בין קטינים ברחוב הסתיים בפציעה; בן 12 נעצר בשורה למילואימניקים: הגנה מוגברת מפיטורים ותוספות זכויות גם לבני הזוג אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום"

ירושלים פותחת את הבוקר אחרת: תכנית הזנה חינוכית ב – 30 גנים

ארוחות בוקר מאוזנות והכנה משותפת עם הצוות – כחלק מתפיסה שמחברת תזונה, למידה ועצמאות בגיל הרך

מערכת החינוך בירושלים היא הגדולה והמגוונת בישראל, ומונה כ- 65,546 ילדים בגני הילדים העירוניים. תכנית ההזנה החלה לאחרונה בכ- 30 גני ילדים ברחבי העיר שבחרו להצטרף אליה, ומציעה ארוחות בוקר משותפות ומזינות. הארוחות מתקיימות במימון משותף של העירייה וההורים, עומדות בכללי תזונה מוקפדים וכוללות שילוב של חלבונים, פחמימות, ירקות ופירות, תוך מענה לילדים אלרגיים.

במהלך הפעילות, הילדים משתתפים בהכנת המאכלים יחד עם צוות הגן, כחלק מפעילות חינוכית חווייתית. צוותי הגנים בחרו להצטרף לתכנית מרצונם, נרתמו ליישומה ומובילים אותה במסירות רבה. ההכנה המשותפת תורמת לפיתוח מיומנויות מוטוריות וקוגניטיביות, מחזקת יכולות תכנון, שיתוף פעולה וקבלת החלטות, ותומכת בהתפתחות השפה והריכוז.

התכנית מדגישה חינוך להרגלי אכילה בריאים כבר מגיל צעיר, ומאפשרת לילדים להכיר מזונות מגוונים, להבין את מרכיבי המזון ולפתח העדפות תזונתיות נכונות. היא כוללת גם פעילויות העשרה עירוניות, כגון הצגות, משחקים בתחום הבריאות וסדנאות לצוותי הגנים. הפעילות המשותפת מחזקת את תחושת השייכות ועבודת צוות, מקדמת ערכים של עצמאות ושוויון, ומעצימה את תחושת המסוגלות והביטחון העצמי של הילדים.

מינהל החינוך העירוני ימשיך לפעול להרחבת התכנית ולהטמעתה בגני ילדים נוספים בעיר, לקידום יוזמות חינוכיות המקדמות בריאות ולמידה חווייתית ולרווחת ילדי ירושלים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: “מערכת החינוך הירושלמית רואה בילדים שלנו את העתיד של העיר. תכנית ההזנה החינוכית החדשה מחברת בין בריאות, חינוך ועצמאות שמוענקים לילדי וילדות ירושלים, לצד הקניית ערכים לאורח חיים בריא כבר מגיל צעיר. נמשיך להשקיע ביוזמות חינוכיות שמחזקות את רווחת הילדים ותומכות בהתפתחותם המלאה.”

סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך, חגית משה: “תזונה נכונה היא חלק בלתי נפרד מהחינוך. התכנית משלבת למידה חווייתית עם ערכים של שיתוף, עצמאות ובריאות, ומאפשרת לילדים לחוות אוכל מזין כחלק מהשגרה החינוכית בגן. אני מברכת את צוותי הגנים שנרתמו לתכנית ומובילים שינוי חינוכי משמעותי בשטח לרווחת ילדי וילדות העיר."


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: מינהל חינוך, עיריית ירושלים

דילוג לתוכן