מבזקים
שימו לב: שדרות שא נס בבאר יעקב ייסגר לתנועה – אלה השעות וההסדרים הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם לקראת פסטיבל התמר בים המלח: פול טראנק ופטרה נפגשו באולפן – ויצאו עם שיתוף פעולה חדש מקריית גת לכנסת? יניב אשטמקר מצטרף לרשימה של גדי יברקן אחרי הזירות תחת אש: 750 אפודים קרמיים לצוותי מד״א – ואמבולנס חדש יגיע לאשקלון 20 קילו חשיש, שלושה רחפנים ומרדף במצפה רמון: כך פעלה שיטת ההברחות בגבול ירדן

בית החולים אסותא באר שבע מקבל את ספרייתו האישית של אבי זקוטו ז"ל

אבי זקוטו ז"ל, שנרצח ב-7 באוקטובר 2023 במהלך מתקפת הטרור על אופקים בעת שניסה להעניק סיוע רפואי לתושבים, הונצח ביוזמה מרגשת

אבי זקוטו ז"ל, שנרצח ב-7 באוקטובר 2023 במהלך מתקפת הטרור על אופקים בעת שניסה להעניק סיוע רפואי לתושבים, הונצח ביוזמה מרגשת: משפחתו תרמה את ספרייתו האישית לספריית בית החולים בקומה השישית, כדי שספריו ימשיכו לגעת בחייהם של מטופלים – כפי שהוא עצמו נגע בלבבות של כל מי שפגש.

זקוטו נולד באיסטנבול שבטורקיה בשנת 1970, עלה לישראל עם משפחתו כתינוק וגדל בבאר שבע. במהלך שירותו הצבאי שירת כמדריך בבה"ד 7 – בית הספר הארצי לקשר ואלקטרוניקה, וסיים את שירותו בהצטיינות, למרות שנפצע. אהבותיו כללו קריאה, ריקוד, צפייה בסרטים ומשחקי קופסה עם ילדיו. בשנים האחרונות היה מנהל סניף רשת סופרים באופקים, ולעיר עבר רק שלושה שבועות לפני שמחת תורה תשפ"ד.

בבוקר ה-7 באוקטובר, עם פרוץ מתקפת הטרור, שמע ירי מחוץ לביתו ויצא כחובש במד"א להעניק סיוע רפואי – אך חוליית מחבלים ירתה בו למוות.

עדי, בתו של זקוטו ז"ל, סיפרה:
"הספרים היו חלק גדול מאוד מאבא שלי. מאז 7.10 אנו מנסים למצוא דרכים להנציח את אבא ולהמשיך את דרכו. זה הרגיש לנו נכון שהספרים ימשיכו הלאה ויגיעו לעוד ידיים. אבא שלי היה חובש, נתן מעצמו בלי לחשוב, והכי אהב להציג את עצמו כאבא שלנו – עדי וליעד. אני מודה לאסותא על היוזמה המדהימה והזכות להנכיח את אבא שלי. אלו הדברים הקטנים – אבל הגדולים – שמאפשרים לנו להרגיש שהוא ממשיך עמנו הלאה".

אייל חליוה, מנהל סחר וכלכלה באסותא באר שבע ויוזם הפרויקט, ציין:
"הנצחת נופלים דרך תרומת ספריהם נולדה מתוך רצון להפוך את הזיכרון לנוכחות חיה בתוך מרחב של ריפוי. הסיפור של אבי זקוטו ז"ל – אדם של נתינה ורוח – מתחבר למהות בית החולים: לא רק לרפא גוף, אלא גם לגעת בנפש. הספרים שאהב ימשיכו כעת ללוות מטופלים, בני משפחה וצוות רפואי".


◼️ חדשות הנגב – באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אלבום פרטי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע

לחצו כאן
דילוג לתוכן