מבזקים
הקו הראשון של אור יהודה: 60 מתנדבים תרגלו תגובה לנפילת טיל מדימונה לחזית האזרחית: העיר קוראת לתושבים להצטרף למערך המתנדבים שדרות מלמדת חוסן: כלים מעשיים לחיים תחת איום מתמשך מזג האוויר היום: קריר, מעונן ועם גשם מקומי בצפון ובמרכז משאית מוזיקה, ערכות לילדים והמון לב: החזית האזרחית של הצעירים באשדוד יהוד מונוסון: אזעקה נשמעה, המשחק במגרש נמשך אילת: החיפושים אחר הנעדר מנתניה הורחבו גם תחת העומס הביטחוני אשדוד אירחה את יריב לוין לסקירת חירום אשקלון מציעה תמיכה למטפלים בבני הגיל השלישי בימי החירום תאונה קטלנית ליד קריית ארבע: בת 25 נהרגה בהתהפכות רכב אופקים: הלימודים לא ייפתחו היום, ההחלטה על יום שלישי בהמשך רחובות מזמינה את התושבים לזום של בריאות וחוסן בימי המלחמה אחרי שנים בלי מיגונית אחת: גדרה כבר עם עשר מיגוניות במושבה לאן רצים בזמן אזעקה? בגדרה כבר סימנו את הדרך נתניה: בכירי ממשלה הגיעו למרכז ההפעלה העירוני לבחון את היערכות החירום לוד פותחת מוקדי הפגה לילדי הגנים: “קצת אוויר” להורים ולילדים תקיפות נרחבות באיראן: יותר מ – 200 יעדים הותקפו ביממה התאחדות אילת ממשיכה להביא מדליות: כסף לנגה רשף ביוון ברגעי חירום: 54 מטופלים הועברו למתחם ממוגן בראשון לציון נהגים שימו לב: חסימה מלאה ברחוב מרכזי ברחובות ביום שלישי

פורים בלי נפצים ביבנה: מבצע אכיפה עירוני "יד קשה" נגד חזיזים

העירייה והמשטרה מזהירות מפגיעות גוף ונפש – וקוראות להורים לשיחה בבית לפני החג

לקראת חג פורים והעלייה המורגשת בתופעת השימוש בנפצים, עיריית יבנה ומשטרת ישראל יוצאים למאבק נחוש ובלתי מתפשר בתופעה המסוכנת, שעלולה לגרום לפגיעות קשות בגוף ובנפש, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער.

נפצים וחזיזים, הנמכרים לעיתים בניגוד לחוק ומוצגים כ"צעצועים", טומנים בחובם סכנה ממשית: כוויות, פגיעות שמיעה, טראומה נפשית ואף סיכון חיים. בעירייה מדגישים כי מעבר לאי-החוקיות, מדובר באחריות ציבורית, חינוכית והורית ממדרגה ראשונה.

במסגרת זו יוצאת העירייה, בשיתוף משטרת יבנה, השיטור העירוני והפיקוח העירוני, למבצע אכיפה ממוקד כנגד מכירת נפצים וצעצועים מסוכנים בעסקים, חנויות ודוכנים. כנגד עסקים או גורמים שיפרו את החוק יינקטו צעדים חמורים, לרבות קנסות כבדים והגשת כתבי אישום.

מ"מ מפקד השיטור העירוני, רס"ם בני גרינהיים, הדגיש כי האכיפה תהיה נחרצת: "אנחנו נפעל ביד קשה וללא פשרות כנגד כל עסק או גורם שימכור נפצים, חזיזים או צעצועים מסוכנים בניגוד לחוק. מדובר בסכנה ממשית לשלום הציבור, ולא נאפשר התנהלות שמסכנת ילדים ובני נוער. האכיפה תכלול ביקורות יזומות, החרמות וצעדים משפטיים".

ראש העיר, רועי גבאי קרא להורים לגלות אחריות ולגלות מעורבות: "אני פונה להורים- אנא ודאו שילדיכם אינם מעורבים ברכישה או בשימוש בנפצים. שיחה אחת בבית יכולה למנוע פגיעה קשה. חג פורים הוא חג של שמחה, ולא ניתן להפוך אותו לחג של סכנה, פחד וכאב. העירייה תפעל בנחישות, אבל האחריות מתחילה בבית".

בעיריית יבנה מדגישים כי שיתוף הפעולה של ההורים הוא חלק בלתי נפרד מהמאבק בתופעה, וקוראים לתושבים לדווח על מכירה או שימוש בנפצים לגורמי האכיפה.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן