דרמה משפטית בדרום: לאחר יום חקירה מאומץ, שוחררו אמש ראש העיר מהדרום [טרם הותר לפרסום שמו] ויתר המעורבים בפרשת השחיתות שנחשפה לאחרונה. על פי החלטת בית המשפט, החשודים ישהו במעצר בית מלא למשך חמישה ימים.
בנוסף למעצר הבית, הטיל בית המשפט מגבלות מחמירות על המעורבים:
-
הרחקה מהעירייה: נאסר עליהם להתקרב למבני העירייה למשך שבוע ימים.
-
איסור יצירת קשר: חל איסור מוחלט על החשודים ליצור קשר זה עם זה או עם מעורבים אחרים בפרשה למשך שבוע, זאת מחשש לשיבוש הליכי חקירה.
החקירה, המנוהלת על ידי יחידה ארצית של המשטרה, עוסקת בחשדות לעבירות של טוהר המידות, שוחד ומרמה במסגרת תפקידם בעירייה. במשטרה מדגישים כי למרות השחרור למעצר בית, החקירה נמשכת במלוא המרץ וצפויים נחקרים נוספים בפרשה שמסעירה את הדרום.

כזכור, אתמול בבוקר עיכבו שוטרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 לחקירה ראש רשות מקומית, בכירים בעירייה ואנשי עסקים בחשד לאחת מפרשות השחיתות הציבורית הציניות שנראו כאן בשנים האחרונות.
על פי החשד, במהלך חודשי המלחמה ("חרבות ברזל" ו"עם כלביא"), קיבלה הרשות המקומית תרומות עתק בסך מיליוני שקלים מגורמים פרטיים וקהילתיים בישראל ובעולם. הכספים יועדו לרווחת התושבים שסבלו מהמצב הביטחוני, לחיזוק החוסן הקהילתי ולצרכי חירום.
אלא שבמשטרה חושדים כי במקום להגיע ליעדם, הכספים הועברו לקרן קהילתית, ומשם, בדרכים עקלקלות, הועברו לשימושם האישי של ראש הרשות ומקורביו.
הבוקר, עם המעבר לחקירה גלויה, פשטו בלשי יאח"ה על משרדי הרשות ועל בתיהם הפרטיים של המעורבים. במהלך הפעילות בוצעו חיפושים נרחבים ונתפסו מסמכים וחומרי מחשב שעשויים לחזק את הראיות בתיק.
המעוכבים, ביניהם ראש הרשות וגורמים בכירים במנהלת העירייה, הועברו לחקירה תחת אזהרה במשרדי יחידת להב 433 בלוד. במשטרה מציינים כי מדובר בחקירה מורכבת וכי צפויים מעצרים נוספים בהמשך.
◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן







