צה"ל סגר מעגל עם מרצח נוסף: דובר צה"ל התיר הערב לפרסום כי כוחות צוות הקרב של החטיבה הצפונית חיסלו ביום חמישי האחרון מחבל חמאס שהיווה איום ישיר על הכוחות הפועלים בצפון רצועת עזה.
האירוע התרחש כאשר הכוחות זיהו חשוד הנע במרחב "הקו הצהוב" בצפון הרצועה. המחבל התקרב לעבר הלוחמים בצורה שאיימה על ביטחונם. הכוחות פעלו בנחישות, פתחו באש וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום המיידי.
לאחר החיסול, התקבל מידע מודיעיני המאשר את זהותו של המחבל: מחמד צלאח אלדין חאלד אבו רקבה. על פי צה"ל, אבו רקבה היה מחבל פעיל בארגון הטרור חמאס, שלקח חלק פעיל בפשיטה הרצחנית לשטח מדינת ישראל בטבח ה-7 באוקטובר.
בפיקוד הדרום מדגישים כי הכוחות פרוסים במרחב בהתאם להסכמים הקיימים, אך לא יהססו לפעול נגד כל גורם טרור שינסה לסכן את הלוחמים או להתקרב לגבול. "צה"ל ימשיך לפעול בנחישות להסרת כל איום מיידי על כוחותינו בשטח," נמסר מדובר צה"ל.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן








