מבזקים
מתכון לשבועות: פשטידת זוקיני, פטה ונענע בסגנון ים תיכוני חשד להצתה בירושלים: קטין עוכב בחשד להצתת חורש בפסגת זאב צעיר כבן 35 נורה למוות בתוך חנות נוחות בתחנת דלק בנתניה מ.ס אשדוד ירדה לליגה הלאומית לאחר עשור עקב עומס חריג: הציבור התבקש שלא להגיע לפסטיבל "תל אביב EAT" דרמה פוליטית ברחובות: סגנית ראש העיר איטל בציר אלשיך ומגי סלע וגר פורשות מהקואליציה תיכון ממלכתי־דתי חדש יוקם בשכונת אפיקי נחל באופקים מכון התקנים הישראלי נערך להעתיק את פעילותו לאופקים ירושלים יוצאת מהחומות – והופכת לחג לאומי בכל הארץ: מצעדי דגלים מצפון ועד אילת תלמידי "ברויאר בנים" בנחל שורק כבשו את הבמה הארצית: מקום ראשון בתוכנית של חברת החשמל בהשקעה של 8 מיליון: הסופר החדש שמפעיל סלסלות חכמות נפתח ברחובות פרויקט בינלאומי משדרג את מגרשי הכדורסל באופקים מד״א מזהיר ממחסור חמור במנות דם בישראל: "יש חשש לדחיית ניתוחים מצילי חיים" הרצליה בדרך למהפכת ענק: יותר מ-16 אלף דירות ושתי שכונות חדשות ברובע הצפוני למשך 10 חודשים: שינויים בציר הרצל בראשון לציון בעקבות עבודות המטרונית “זה לא בית חם”: דיון סוער בכנסת בעקבות תקיפת ילד בהוסטל בדרום תושבי אשקלון? זה השינוי החדש בהנפקת אישורי התושבות להטבת המס צו סגירה מנהלי לאתר בנייה בעומר בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים שריפה פרצה ליד סינמה סיטי באר שבע: מכולה נשרפה כליל פיקוד העורף מעדכן: מדיניות ההתגוננות ללא שינוי

צפון השומרון: צה"ל נערך לאכלוס מוצב בשא – נור

פלוגה נוספת תוקם במקום מחנה דותן; דגן: “התיישבות וצבא יחזירו את הביטחון”

צה"ל חוזר לצפון השומרון: בניית המוצב הצבאי ביישוב המתחדש שא-נור שבצפון השומרון עומדת להסתיים בקרוב. העבודות באתר מתבצעות בקצב מהיר כהיערכות לוגיסטית ומבצעית לקראת חזרתו של גרעין המשפחות ליישובו מחדש של היישוב שהוחרב בהתנתקות לפני כ 20 שנה.

כחלק מהמהלך, יוקם בנוסף מוצב פלוגתי חדש במקום שבו שכן מחנה דותן בצפון השומרון, ובמקביל, הושלם התכנון להעברת חטיבת מנשה חזרה לצפון השומרון, לאחר שנעקרה ממחנה דותן בגירוש והועברה לקיבוץ עין שמר.

החזרת הבסיסים לצפון השומרון יוצאת לדרך בעקבות פנייתו של יוסי דגן.
לפני כשנה פנה דגן במכתב לשר הביטחון ישראל כ"ץ בבקשה להחזיר את כוחות צה"ל לצפון השומרון: לבנות בסיס פלוגתי בשא-נור ולהחזיר את חטיבת מנשה חזרה לשטח צפון השומרון לאחר שהועברה ממנו עם עקירת הישובים לקיבוץ עין שמר.
​במכתבו לשר הביטחון ישראל כ"ץ, הציג דגן מפה עם הצעה למיקום הבסיסים והתריע על המחדל הביטחוני בעקירת הבסיסים. וכאמור הצעתו התקבלה ובסיסי צה"ל חוזרים לצפון השומרון.

לאורך השנה היה דגן בקשר עם השר בצלאל סמוטריץ', אשר נרתם לעניין והוביל את החלטות הקבינט לחזרה לצפון השומרון ואת החלטת הקבינט להקמת המוצבים סמוך לשא-נור.

ראש מועצת שומרון קיים סיור מקצועי יחד עם הצוות של המועצה בכדי לבחון את ההתקדמות בתכנון התשתיות ובניית הבסיס, ונפגש עם החיילים במקום.

דגן אמר בסיור: "צפון השומרון הולך ונבנה מחדש. המועצה האזורית שומרון נערכת לחזרה מלאה של ההתיישבות היהודית לשא-נור, של המשפחות, של האזרחים, של גן הילדים. של כל הישוב הזה מחדש כאן, בעזרת השם בהרחבה של חומש, בהמשך לגנים, לכדים, ונקים עוד יישובים נוספים בצפון השומרון.
​החזרה של הבסיס הצבאי לכאן לשא-נור יחד עם מקומות נוספים, ובראשם חטיבת מנשה שבעזרת ה' חוזרת פנימה לצפון השומרון, היא אמירה ברורה. התיקון שלנו הוא תיקון קודם כל ציוני, ערכי, התיישבותי – והוא גם תיקון ביטחוני.
​כי מי כמונו – עם ישראל אחרי ה 7.10, מבין את מה שהיה ברור לפני כן: היכן שיש התיישבות ויש צבא, יש ביטחון. היכן שאין – יש את השואה של השביעי באוקטובר.
​הבסיס כאן הולך ונבנה. אני מבקש להודות לשר בצלאל סמוטריץ' על הובלה של התהליך ברמה הממשלתית של החזרה לצפון השומרון יחד עם המועצה האזורית שומרון, יחד עם הפעילים של חומש-שא-נור לאורך כל הדרך, ישיבת חומש, וכל האנשים היקרים האלו.
​תודה רבה לשר ישראל כץ שנרתם לעניין הזה, לכל פיקוד המרכז, אוגדת איו"ש, חטיבת שומרון, מג"ב, כלל הזרועות שנרתמו והם חלק מהדבר הביטחוני הלאומי האסטרטגי הזה של החזרה המלאה כאן לצפון השומרון.
​בזמן הקרוב ייחנך בעזרת ה' המוצב בצורה מסודרת ורשמית, כמחנה קבע במדינת ישראל כאן בשא-נור, בצמידות וליד היישוב שא-נור. ובעזרת ה' אחריו חטיבת מנשה שתחזור פנימה. אנחנו מחזירים כאן את ההתיישבות, ומכאן מחזירים את הביטחון לכל מדינת ישראל".


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רועי חדי

דילוג לתוכן