מבזקים
יוצאים לדרך: "הסל של ישראל" יושק ב־15.4 ויביא להוזלה של למעלה מ-30% ומאות שקלים בכל קניה כתב אישום נגד תושבת רחובות בגין בנייה לא חוקית והשתלטות על שטח משותף כתב אישום נגד בן 31 בגין החזקת סכין ברחוב בקריית גת אשקלון: כתב אישום חמור נגד בן 24 בגין סיוע להתפרצות מתוכננת לבית וגניבת רכוש "אגיד לך מה לעשות": בן 67 נאשם בתקיפת רופאה בבית החולים "אסותא" באשדוד אחריות וערבות הדדית: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות גם בכפר סבא בשורה לנוסעים: טיסות הפנים בקו נתב"ג–אילת חוזרות לפעילות החל ממחר בין רסיסים לזכויות: עו"ד הגר גרטי זדה מרמת גן, שמצאה את עצמה בחזית הבירוקרטיה מלמדת אתכם איך לא להפסיד כסף החלטה באחריות ובסולידריות: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות בראש העין טרגדיה: יהושע ראם ז"ל, תלמיד ישיבה מבאר יעקב, אותר ללא רוח חיים במעיין עין עקב שר הביטחון כ"ץ בלבנון: חושף את מבצע 'מחרשת הכסף' להשמדת תשתיות הטרור אהבה מנצחת: נטלי ארמה מאשדוד, כבשה את ליבו של דידי הררי לקראת הדרבי: מאות שוטרים נפרסו באצטדיון טדי יניב כהן מונה לראש אגף ציוד בחברת נמל אשדוד בן 20 מקריית גת מואשם בגין החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית בין אחריות ביטחונית לשיקול דעת תקציבי: ראש עיריית באר יעקב דוחה את ההחלטה על חגיגות העצמאות חוסלה חוליית מחבלים במרכז הרצועה שהשתתפו בחטיפות מ־7 באוקטובר בן 77 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע באר שבע תציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בעצרת מרכזית שתשודר ללא קהל אשדוד מצמצמת חגיגות: אירועי העצמאות לא יתקיימו במתכונת המונית השנה

סוף לעומסים: קו 712 של מודיעין מכבים רעות משנה מסלול

יותר נסיעות, יותר תחנות – וחזרה קלה הביתה

עיריית מודיעין מכבים רעות הודיעה השבוע על תגבור משמעותי של קו 712 במערך "נעים בסופ״ש", הכולל גם שינוי במסלול הקו בתוך תל אביב, במטרה לשפר את זמינות השירות ולהתאים אותו בצורה מדויקת לצרכים שעלו מהשטח.

המהלך, שייכנס לתוקף החל מסוף השבוע הקרוב (13.2.2026), אושר והובל על ידי ראש העיר חיים ביבס, לאחר הקצאת תקציבים ייעודיים וביצוע סקר עומק רחב היקף בקרב תושבי מודיעין מכבים רעות ומשתמשי השירות בפועל.

במסגרת התגבור, התווספו 8 נסיעות בכל סוף שבוע, כך שסך הנסיעות בקו יעמוד על 27 נסיעות, לעומת 19 נסיעות שהיו נהוגות עד כה.

המהלך כולו נשען על ממצאי סקר דיגיטלי שבוצע במהלך חודש ינואר 2026 בו לקחו חלק כ-300 משתמשים פעילים בשירות "נעים בסופ״ש".

אחד הממצאים המרכזיים, שעלו מהסקר ומהשטח נגע לבעיית עומסים בתוך תל אביב: נוסעים פנימיים בעיר היו עולים על הקו לנסיעות קצרות, בעיקר באזור דיזנגוף, מה שגרם לכך שהאוטובוס התמלא כבר לאחר מספר תחנות, ותושבי מודיעין מכבים רעות, שביקשו לחזור הביתה נותרו ללא מקום.

בעקבות הממצאים, הוחלט על שינוי מסלול הקו בתוך תל אביב. הקו הוסט ממסוף רידינג ויעבור דרך רחוב הנביאים ושאול המלך עד למסוף גולדה. במקביל, נשמר הקשר הישיר ליעדים מרכזיים כמו רוטשילד, הבימה ודיזנגוף סנטר.

כמו כן נוספו תחנות חדשות לקו 712: שרונה, דרום אבן גבירול, הקריה, הקאמרי ומוזיאון תל אביב. המסלול החדש כולל תחנות המאפשרות החלפה לקווים נוספים בתדירות גבוהה, לפחות ארבע פעמים בשעה, לכל אזורי העיר.

בעירייה מדגישים כי התגבור ושינוי המסלול הם חלק ממדיניות רחבה יותר של חיזוק הנגישות, צמצום התלות ברכב הפרטי, שיפור איכות החיים וקידום תחבורה חכמה, שוויונית עבור תושבי מודיעין מכבים רעות.

ראש העיר, חיים ביבס: "אנחנו מקבלים החלטות על סמך נתונים ולא על סמך תחושות. הקצינו תקציבים, יצאנו לסקר עומק והקשבנו למה שתושבי העיר באמת צריכים.
תגבור קו 712 ושינוי המסלול נועדו להבטיח זמינות, מקום באוטובוס וחיבור נוח לבילוי ולתרבות. זה שירות עירוני חכם שמותאם לעיר שלנו."


◼️ חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית מודיעין מכבים רעות

דילוג לתוכן