מבזקים
הכבשים שנגנבו ממכון המחקר אותרו בנגב: שלושה נאשמים בפרשה שמטלטלת את המכון הוולקני פיצוץ קטלני בנתיבי איילון: אישה נהרגה ברכב סמוך למחלף חולון – התפתחות באר שבע: צו איסור פרסום הוטל על חקירת פיצוץ הרכב יבנה מצדיעה למילואימניקים: שלטי חוצות וערב הוקרה למשפחות שנושאות בנטל אשקלון צעדה עם ידידי ישראל: מצעד העמים התקיים בעיר אשקלון מגבירה אכיפה: טרקטורונים וכלים חשמליים על הכוונת בת ים לפני שנת ה – 100: תלמידי כיתות ט׳ הציגו פתרונות לעיר של המחר אופקים פותחת דלת להייטק: מחזור נוסף בקורס QA יצא לדרך אשקלון: שיקום חוף בר כוכבא נכנס לשלב חדש גבעתיים חוגגת גאווה: עשרות אירועים, כנס הורות גאה ופעילויות למשפחות ישיבה תיכונית חדשה תיפתח בכפר תפוח מפכ״ל המשטרה באילת: “מרחב ייחודי שאין דומה לו בישראל” מחדל המים בערבה: פעילות תחזוקה לקידוחים בירדן בוטלה ברגע האחרון אשקלון ונתיבות מסירות חסם בנייה: מקורות תקבל אחריות על מכוני טיהור השפכים ויכוח בין נערים הסתיים בתקיפה קשה בחניית מסעדה בשפלה אור יהודה עולה ליגה: שתי קבוצות הנערים העפילו לליגה הארצית פיצוץ רכב באיילון סמוך למחלף חולון: נקבע מותו של אדם אושרו אלפי יחידות דיור בגבעות יהודה ושומרון, בהר ברכה ובקריית ארבע כביש 20 סמוך למחלף חולון: רכב התפוצץ, אדם במצב אנוש בית שמש בונה את שנת הלימודים הבאה: 230 כיתות חדשות בדרך

ישראל גנץ בוועידת הנשיאים: "קמפיין 'אלימות המתנחלים' מבוסס על פייק ניוז – הסטטוס קוו חייב להשתנות"

ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע השתתף בכנס היוקרתי של הנהגת יהודי ארה"ב בירושלים. גנץ חשף דוגמה להפצת נרטיב שקרי נגד התיישבות, תקף את המודל של הרשות הפלסטינית וקרא להחלת סדר יום חדש ביהודה ושומרון: "לקחי ה-7 באוקטובר מחייבים אחריות ביטחונית ישראלית מלאה".

ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, השתתף השבוע בכנס השנתי של ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בארה"ב שנערך במלון ענבל בירושלים. מדובר בפורום המרכזי והמשפיע ביותר של ההנהגה היהודית בצפון אמריקה, המאגד עשרות ארגונים וקהילות. בכנס נכחו בכירי המדינה, ובהם ראש הממשלה ושרים.

במהלך פאנל שעסק בעתיד יהודה ושומרון, הציג גנץ תמונת מצב ביטחונית ואסטרטגית, והבהיר כי המודל הנוכחי הגיע לקצו. "הסטטוס קוו אינו יכול להימשך לאורך זמן. עלינו לייצר סדר יום חדש ליהודה ושומרון", הצהיר גנץ.

גנץ התייחס בחריפות לשיח הבינלאומי סביב מה שמכונה "אלימות מתנחלים", וטען כי מדובר במקרים רבים בקמפיין מתוזמר המבוסס על מידע שקרי. הוא הציג דוגמה מהימים האחרונים: "פורסמו ידיעות רבות על דיר כבשים ערבי שנשרף ליד סמוע, תוך רמיזה בוטה שישראלים עומדים מאחורי המעשה. הפלסטינים הפיצו זאת לכל עבר".

גנץ המשיך וחשף את האמת: "שעה מאוחר יותר, המשטרה הוציאה הבהרה חד-משמעית שמדובר בכשל חשמלי. למרות זאת, בעולם ימשיכו להפיץ את הנרטיב שמתנחלים שרפו כבשים למוות. אין בין זה לבין האמת דבר".

בהמשך הדיון תקף גנץ את תפקודה של הרשות הפלסטינית והגדיר אותה ככישלון מסוכן ליציבות האזור. "הרשות לא קיימה בחירות מאז 2006, היא מושחתת ומעודדת טרור באופן גלוי. זו אינה תשתית ליציבות", אמר. הוא הוסיף כי ישראל מעוניינת ביציבות אזרחית עבור הערבים בתוך עריהם, אך הדגיש: "זה לא יכול לבוא על חשבון ביטחון מדינת ישראל".

גנץ קרא לזנוח את מודל המדינה הפלסטינית, שלדבריו הוכיח את כישלונו, ולאמץ מודל המבוסס על אחריות ביטחונית ישראלית מלאה לצד פיתוח כלכלי וניהול אזרחי מקומי.

לסיכום, הדגיש יו"ר מועצת יש"ע כי אירועי ה-7 באוקטובר חייבים לשנות את תפיסת העולם המדינית: "הביטחון הוא תנאי יסוד לכל דו-קיום. לא נחזור על הטעות של יצירת ואקום ביטחוני במרחב ששולט אסטרטגית על מרכז הארץ".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות
קבוצת ערים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות בנימין

דילוג לתוכן