באשדוד יוצרים “דיבור חדש”: גישור ורווחה מתחברים לשטח

מרכז הגישור והדיאלוג בקהילה ומשרד הרווחה קיימו מפגש עם עובדים סוציאליים והנהלת העירייה; גם מפקד תחנת משטרת אשדוד השתתף

מרכז הגישור והדיאלוג בקהילה אשדוד, בשיתוף עם משרד הרווחה והביטחון החברתי קיים השבוע מפגש מקצועי מיוחד תחת הכותרת "יוצרים דיבור חדש", שעסק בחיזוק שיתופי הפעולה בין עולם הגישור לבין העבודה הסוציאלית בעיר.

האירוע התקיים במרכז לטיפול נפגעי אלכוהול והימורים
והיווה הזדמנות לחשיבה משותפת על דרכי התמודדות עם סכסוכים בקהילה, במיוחד במצבים מורכבים הכוללים מתחים משפחתיים, קשיים כלכליים ושיח טעון.

במפגש השתתפו עובדים סוציאליים הפועלים מכוח החוק, לצד הנהלת המינהל לשירותים חברתיים ומנהלי אגפים בעירייה. אל האירוע הגיע גם מפקד תחנת משטרת אשדוד יחד עם שוטרים נוספים, כחלק מהעמקת שיתופי הפעולה בין הרשות המקומית למשטרה בטיפול במצבי קונפליקט בקהילה.

במהלך המפגש נדונו כלים פרקטיים ליישוב סכסוכים מורכבים, אפשרויות להפניית מקרים להליכי גישור, ודרכים ליצירת שיח מכבד גם במצבים של התנגדות, לחץ והתדיינויות רגישות. המשתתפים עמדו על החשיבות שבחיבור בין אכיפה, טיפול ושיקום — לטובת מענה הוליסטי לתושבי העיר.

במרכז הגישור והדיאלוג באשדוד ציינו כי המטרה היא להנגיש לבעלי תפקידים ולתושבים כלים לניהול סכסוכים בדרכי שלום, תוך חיזוק החוסן הקהילתי והפחתת הסלמה במקרים משפחתיים וקהילתיים.

האירוע מהווה צעד נוסף בהעמקת שיתופי הפעולה בעיר אשדוד, מתוך תפיסה כי דיאלוג מקצועי בין כלל הגורמים, רווחה, משטרה וקהילה הוא מפתח ליצירת מרחב בטוח ומכיל יותר עבור התושבים.

צילום: בן ציון ולוטקר

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן