מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

“קניונים פתוחים – הכותל מוגבל”: אבוטבול דורש תשובות

במכתב לשר בן גביר טוען חה״כ משה אבוטבול כי ההגבלה ל־50 מתפללים בלבד בכותל יוצרת תחושת אי־צדק בקרב הציבור

חה"כ אבוטבול לשר בן גביר: "הקניונים פתוחים ללא הגבלה, אך על הכותל המערבי הוטלה הגבלה דרקונית של 50 מתפללים בלבד"
"אבקש לבחון מחדש את ההחלטה, ולוודא כי מדיניות האכיפה וההגבלות תהיה הוגנת ושוויונית, כך שמקום תפילה מרכזי כמו הכותל לא יופלה לרעה לעומת מרכזים מסחריים", דורש חה"כ אבוטבול

לא תהא כוהנת כפונדקית. במכתב תחת הכותרת "הגבלת כניסת מתפללים לכותל המערבי לעומת פתיחת קניונים ללא מגבלה", פנה היום (שלישי) חה"כ משה אבוטבול אל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, בעקבות המגבלות שהוטלו על מתפללי הכותל המערבי, לעומת מקומות ציבוריים כמו קניונים ומרכזי מסחר עליהם לא הוטלה כל הגבלה.

"הובא לידיעתי", כותב חה"כ אבוטבול, "כי בכותל המערבי הוטלה מגבלה של עד 50 מתפללים בלבד בו זמנית. מגבלה זו עומדת בניגוד בולט למצב הקיים למשל במרכזי קניות וקניונים ברחבי הארץ, שבהם נמשכת פעילות רגילה ומאות מבקרים נכנסים ללא הגבלה כמותית.
"מציאות זו מעוררת תחושת אי-צדק קשה בקרב ציבור רחב של מתפללים ומבקרים ובפרט המתפללים על בסיס קבוע בשריד מקדשינו. קשה להבין כיצד דווקא במקום הקדוש ביותר לעם היהודי מוטלת מגבלה מחמירה, בעוד שמקומות מסחר ובילוי פתוחים כמעט ללא כל הגבלה".

חה"כ אבוטבול מוסיף במכתבו: "מבירור שערכתי מול המרכז למקומות הקדושים עולה כי ניתן להם אישור מפיקוד העורף להכנסת 150 מתפללים. עוד נמסר כי הנהלת הכותל ערוכה ומוכנה לקלוט מספר גדול יותר של מבקרים תוך הקפדה מלאה על בטיחות הציבור, ואף להעמיד מיגוניות נוספות במהירות במידת הצורך. אך בצמרת המשטרה יש התנגדות להגדלת כמות הבאים לתפילות".
"לאור זאת", מסיים חה"כ אבוטבול את פנייתו לשר בן-גביר, "אבקש את התערבותך לבחון מחדש את ההחלטה, ולוודא כי מדיניות האכיפה וההגבלות תהיה הוגנת ושוויונית כך שמקום תפילה מרכזי כמו הכותל לא יופלה לרעה לעומת מרכזים מסחריים".

העתקים מהמכתב נשלחו גם אל מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דניאל (דני) לוי, הרה"ג שמואל רבינוביץ – רב הכותל והממונה על המקומות הקדושים. ניצב אבשלום פלד – מפקד מחוז ירושלים. נצ"מ דביר תמים – מפקד מרחב דוד. ושי גליק – מנכ"ל 'בצלמו'.

חה"כ אבוטבול אומר: "כולנו בעד שמירה על שלום הציבור, התורה הקדושה מלמדת אותנו 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם', ולכך ברור שבשמירה על שלום הציבור אין מקום לפשרות, אבל מאחר ורואים אנו כי ההנחיות על מרכזי המסחר מקילות יותר, הווי אומר שהרשויות האמונות על שלום הציבור ובטיחותו מבינים שאין בכך כל חריגה בתקנות, ולכך מתבקש שגם הכניסה אל הכותל המערבי תהיה תחת אותן תקנות, וציבור המתפללים יוכל להגיע אל הכותל המערבי לתפילה, ובמיוחד בימים אלו בהם עם ישראל זקוק לתפילות ולישועות".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ישראל פרקר

דילוג לתוכן