מבזקים
בשורה לקריית גת: תקציב נוסף של 15 מיליון ש"ח לפיתוח העיר חיים ביבס במלחמה באלימות בני הנוער: "ננהג באפס סובלנות כלפי ונדליזם והפרות סדר" תאונה באשדוד: שני פצועים קל ברחוב דוד המלך פיצוץ אופנוע בראשון לציון: ארבעה פצועים באירוע על רקע פלילי רחובות נערכת לל״ג בעומר: מדורות רק במוקדים מוסדרים ובפיקוח קריית מלאכי בדרך למהפכה: יצא לדרך פרויקט הוותמ״ל שצפוי לשנות את פני העיר קריית החינוך גינסבורג ביבנה שוב על המפה: הישגים מרשימים לנבחרת האתלטיקה פרשת מעשים מגונים בביתר עילית: מחנך נעצר – בית המשפט התיר לפרסם את שמו שלושה חשודים נעצרו באירוע ירי באשקלון זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים ישראל מחזקת את מערך החימוש: שתי אוניות ומטוסי מטען נחתו עם אלפי טונות ציוד צבאי עבודות הקו הכחול של המטרונית יוצאות לדרך ברחוב הרצל ברחובות אשקלון: עצים ניטעו בגני הילדים לזכר הנופלים תל אביב-יפו נגד המדורות: רק מוקדים מצומצמים יאושרו אשקלון: "שביל המעשים הטובים" נחנך באקו-פארק קריית גת: אות ראש העיר הוענק לתלמידים הבולטים בעיר באר שבע לפני ל״ג בעומר: קריאה לצמצם מדורות אשקלון מחבקת: יוזמה עירונית חדשה מעניקה מרחב של תמיכה ופנאי למשפחות השכולות רופא מסורוקה הורשע בחברות בדאע״ש באר שבע אומרת די לאלימות: בני הנוער התכנסו לעצרת מרגשת לזכר הנרצחים

אחרי רסיסי הענק: מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי בנימין

המועצה ופיקוד העורף הציבו מיגוניות ביישובים עם מחסור חריף במיגון, ומבטיחים הצבות נוספות בקרוב

בתוך ימים ספורים הוצבו מיגוניות במספר ישובים שונים ברחבי מועצת בנימין, בשיתוף פעולה בין המועצה לפיקוד העורף, כחלק ממאמץ מואץ לחיזוק המיגון לתושבים בתקופת הלחימה. מיגוניות נוספות יוצבו על פי התכנון בימים הקרובים ביישובי בנימין.

בין היתר הוצבו מיגוניות ביישובים חרשה וגבעת הסלעים, שספגו בשבוע שעבר נפילות של רסיסי ענק במהלך מטחי הטילים לעבר ישראל. המיגוניות נועדו לתת מענה מיגוני מיידי לתושבים ולחזק את הביטחון במקומות שבהם קיים מחסור משמעותי באמצעי מיגון.

במועצת בנימין מסבירים כי סדר העדיפויות להצבת המיגוניות נקבע על פי רמת הצורך בשטח. היישובים הראשונים שקיבלו מיגוניות הם מקומות שבהם קיים מחסור אקוטי באמצעי מיגון, ובחלקם אף לא היה כלל מענה מיגוני זמין לתושבים.

במסגרת החלוקה הראשונית של פיקוד העורף ביהודה ושומרון קיבלה מועצת בנימין את מספר המיגוניות הגדול ביותר, 7 מתוך 23 שהוצבו במרחב כולו.

בימים האחרונים נפגש ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע ישראל גנץ עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם שר הביטחון ישראל כ"ץ, ובין היתר העלה בפניהם את הצורך הדחוף בחיזוק המיגון ביישובי בנימין.

גנץ אמר: "אני פועל באופן אינטנסיבי מול שר הביטחון ושר האוצר כדי להביא עוד מיגוניות ליישובי בנימין. התושבים שלנו נמצאים בחזית העורף ויש עדיין פערי מיגון גדולים, במיוחד בשכונות הקרוואנים, בהתיישבות הצעירה ובחוות. נמשיך לפעול מול הממשלה עד שנצליח להביא את המענה המיגוני הדרוש לכל מקום שבו הוא חסר. אני מודה לפיקוד העורף על ההתגייסות המהירה ולראש הממשלה, שר הביטחון ושר האוצר על הרצון לקידום פתרון רוחבי איכותי ויעיל בהקדם האפשרי".


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות מועצת בנימין

דילוג לתוכן