בעלי העסקים בראשון לציון, המתמודדים עם תקופה ביטחונית מאתגרת תחת מבצע "שאגת הארי", צפויים לקבל בקרוב הקלה כלכלית משמעותית מהרשות המקומית. ראש העירייה, רז קינסטליך, הנחה את הלשכה המשפטית ואת גזברית העירייה להכין תיקון דחוף לחוק העזר העירוני, שיאפשר להעניק פטור מלא מאגרת הצבת ריהוט חוץ (שולחנות וכיסאות) ברחבי העיר.
הפטור המתוכנן יינתן רטרואקטיבית מה-1 במרץ ויימשך עד סוף חודש מאי 2026. בעירייה הבהירו כי במידה והמבצע הצבאי יימשך מעבר לתקופה זו, תיבחן הארכת הפטור בשלושה חודשים נוספים, זאת במטרה לספק רשת ביטחון יציבה לעסקים המקומיים.
המהלך מגיע כחלק מניסיון המועצה להקל על נטל ההוצאות הקבועות של בתי הקפה והמסעדות בעיר, שחווים ירידה בתנועת הלקוחות בשל המצב. בדבריו הסביר ראש העירייה את הרקע להחלטה והתייחס לשנים האחרונות שבהן העסקים הקטנים עמדו בחזית הקשיים הכלכליים.
ראש העירייה, רז קינסטליך, מסר: "בשש השנים האחרונות, בעלי ובעלות העסקים הקטנים והבינוניים שלנו סופגים על עצמם את כל קשיי התקופה. החל מהקורונה ועד מבצעים צבאיים, מלחמה וכעת מבצע 'שאגת הארי' – הם הראשונים להרגיש בכיס את כובד המצב."
השלב הבא במהלך יהיה העברת הבקשה הרשמית לאישור מועצת העיר בימים הקרובים. לאחר מכן, התיקון יישלח לאישור סופי של משרד הפנים, הליך נדרש לכל שינוי בחוקי עזר עירוניים הנוגעים לאגרות ומיסים.
"אני סמוך ובטוח שכולם יבינו את הערך והחשיבות בתמיכה ועזרה, ולו הקטנה ביותר, עבור העסקים שלנו", סיכם קינסטליך. בעירייה מקווים כי האישורים יתקבלו במהירות כדי שהעסקים יוכלו לראות את הזיכוי הכספי בחשבונותיהם כבר בתקופה הקרובה.
◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן







