במהלך השעות האחרונות מתקבלים דיווחים מאזרחים ברחבי הארץ על קבלת הודעות הפחדה ישירות לטלפונים הניידים, לצד ניסיונות הונאה באמצעות מסרונים (SMS).
על פי הדיווחים, מדובר בהודעות שמעוררות בהלה או דחיפות, ולעיתים כוללות קישורים או בקשות לפעולה מיידית. במקביל, התקבלו גם פניות על הודעות חשודות שמטרתן ככל הנראה ניסיון הונאה, תוך ניסיון לגרום למקבלים למסור פרטים אישיים או ללחוץ על קישורים.
ההודעות מגיעות על רקע התקופה הביטחונית הרגישה, ומעלות חשש לניצול המצב לצורך הפצת מידע מטעה או ביצוע פעולות הונאה.
מה חשוב לדעת?
אין למסור פרטים אישיים או פרטי אשראי בהודעות לא מזוהות
אין ללחוץ על קישורים ממקורות שאינם מוכרים
יש לוודא כל הודעה דרך גורמים רשמיים בלבד
במקרה של ספק – מומלץ להתעלם ולמחוק את ההודעה
גורמים רשמיים מדגישים כי הודעות ביטחוניות או הנחיות לציבור נשלחות רק דרך ערוצים מוכרים ואמינים, כגון פיקוד העורף או הרשויות המקומיות.
הציבור מתבקש לגלות ערנות, במיוחד בימים אלו, ולהימנע מהפצת הודעות לא מאומתות.

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









