ביום שלישי, (10.12.19), התקיים באשכול הפיס רחובות כנס מדעי ייחודי לתלמידי ביולוגיה וביוטכנולוגיה ברמת 5 יח"ל מקריות החינוך מדעים, קציר ורון ארד. הכנס פרי שיתוף פעולה בין מנהלים בתעשייה למנהלי בתי הספר .

עיריית רחובות יחד עם התעשידע, חברו לפרויקט "מנהל מאמץ מנהל" בכל העיר ובמסגרת זו יו"ר ביוטכנולוגיה כללית ,ד"ר דב קנר אימץ את עירית דוידוביץ, מנהלת אשכול הפיס רחובות ויחד יזמו יום עיון מרתק לתלמידי העיר. את הבוקר פתח בברכה טל לוי, מנכ"ל ביוטכנולוגיה כללית BTG ואמר: "התעשייה היא מנוע הצמיחה החשוב ביותר בכלכלה הישראלית. תעשיה בריאה וחזקה תביא כלכלה טובה. השוק של ביוטק בעולם הוא שוק עצום ורחב עם פוטנציאל אדיר ועליכם מוטלת המשימה לחזק את התחום ולהצעידו קדימה ".
התלמידים שמעו 3 הרצאות : ד"ר דב קנר דיבר על פיתוח וייצור מוצרים ביוטכנולוגיים, ד"ר עופר דובינסקי העביר הרצאה בנושא " מה בין הורמון גדילה לחומצה הילואורונית" וד"ר אלינור ארז , מנהלת חטיבת המחקר והפיתוח ב- BTG דיברה על מגמות חדשות בביופארמה וברפואה, כגון בינה מלאכותית, למידה חישובית, הפריה חוץ גופית חכמה, חיישנים ומיקרוביום.
בתום ההרצאות התקיים במעבדה מפגש אישי וייחודי של התלמידים עם מיטב החוקרים מהחברה. התלמידים התנסו בשיטות תעשיתיות מתקדמות הקשורות באפיון ובניקוי של חלבונים, נחשפו לנעשה בעולם הביוטק, התנסו בעבודת המדען, הביולוג, הביוטכנולוג, היזם והממציא. "אנו מקווים שמפגש זה יצית איזשהו ניצוץ לפחות אצל חלק מהתלמידים אשר ימשיכו ללימודים בתחומים הקשורים לביוטכנולוגיה ויהוו בעתיד את הבסיס של התפתחות תחום חשוב זה בישראל" סיכמו ד"ר דב קנר ועירית דוידוביץ, יוזמי המפגש.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








