מבזקים
ההצעה נפלה – ואז הגיעו הטלפונים: סערה בגדרה סביב ניסיון הדחת מבקר המועצה סוף לחיפושים: הגופה שאותרה סמוך לכביש 40 זוהתה כאלדר דיין ז״ל מאמצי החייאה על פעוטה בת שנה וחצי שטבעה בבריכה ביתית באשקלון תושב באר שבע נאשם בביצוע עבירות מין בקרובת משפחתו בת ה – 10 אופקים מתחדשת: שלושה מנהלים חדשים יובילו בתי ספר בעיר בשנת הלימודים הקרובה רהט, נתניה, תל אביב ופתח תקווה: משרד העבודה חשף חשד להפרות זכויות עובדים במבצעי אכיפה רחובות יוצאת למהלך לעידוד העסקים במרכז העיר: מופעי רחוב והנחה של 50% באגרת השילוט אשקלון משדרגת את בתי הספר לקראת פתיחת השנה: אולם הספורט ברמת כרמים עובר שיפוץ מקיף לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה באשדוד מקימים מתקן בידוק חדש למכס: יכולת הסריקה תשלש, זמני הטיפול במטענים יתקצרו בקריית אונו בונים קהילה להורים עצמאיים: מסיורי לילה ועד רשת תמיכה לאורך כל השנה עבודות לילה ברחובות: רחוב המדע ייחסם לארבעה לילות במסגרת פיתוח צומת האצטדיון אזהרה לציבור: משרד הכלכלה קורא להפסיק מיד את השימוש בתאורת החירום הזו תושבי אשקלון נאשמים בריגול עבור איראן: צילמו את נמל אילת והר הרצל תמורת אלפי שקלים במטבעות דיגיטליים

רב הכותל למפקד פיקוד העורף: "זכות התפילה אינה פחותה מזכות המחאה"

בעקבות פסיקת בג"ץ המתירה התקהלויות רבות משתתפים בהפגנות, דורש הרב שמואל רבינוביץ לבחון מחדש את מגבלות הכניסה לרחבת הכותל המערבי ולאפשר הגעת מתפללים.

רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, הרה״ג שמואל רבינוביץ, פנה במכתב רשמי למפקד פיקוד העורף, האלוף שי קלפר, בדרישה לבחון מחדש את ההנחיות המגבילות את כניסת המתפללים לרחבת הכותל המערבי. פנייתו של הרב מגיעה על רקע פסיקת בג״ץ שהורתה לצבא לאפשר התכנסויות רחבות לצורך מחאות והפגנות, בעוד שהמגבלות על התקהלות באתרים קדושים נותרו על כנן.

במכתבו, הביע הרב הערכה עמוקה לפעילות פיקוד העורף בשמירה על חיי אדם, אך מתח ביקורת על האפליה בין סוגי ההתקהלויות השונים בעת הזו. הרב רבינוביץ תהה על סדר העדיפויות הציבורי וכתב: "אינני מצליח להבין מדוע זכות המחאה נתפסת כחשובה או דחופה יותר מזכות התפילה. הכותל המערבי הוא הלב הפועם של העם היהודי. דווקא עכשיו, כשחיילינו נלחמים בחירוף נפש ובסכנה הגדולה, הציבור זקוק להגיע למקום הקדוש ביותר שנשאר לנו מאז חורבן הבית".

לדברי רב הכותל, אם המציאות הביטחונית מאפשרת התקהלות של מאות אנשים בכיכרות לצורך הפגנות, אין עילה למנוע תפילה בכותל המערבי באותם התנאים לפחות. הוא הדגיש כי התפילה מהווה מקור כוח ותקווה עבור העם, וביקש מהאלוף קלפר לאפשר לציבור המאמין להגיע ולהתפלל לשלום המדינה, החיילים והחזרת הביטחון.

הרב סיכם את פנייתו בקריאה לבחון את ההנחיות מחדש בהקדם: "אבקש לבחון את ההנחיות, ולאפשר לציבור המאמין להגיע לכותל ולהתפלל לשלום עמנו, ארצנו וחיילינו, לפחות באותם התנאים שבהם מתאפשרות התכנסויות אחרות. ואף יותר מכך. דווקא בימים אלו, אל נא לוותר על התפילה, מקור הכוח והתקווה של כולנו".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות דת ומסורת בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות הקרן למורשת הכותל

דילוג לתוכן