מבזקים
אשקלון: תינוק בן תשעה חודשים נפל מגובה ופונה במצב אנוש נתיבות ואופקים במוקד תוכנית של 25 מיליון שקל לשיקום נחלים ופיתוח פינות טבע יבנה: השיטור העירוני קיבל ציון 94 בבקרת המשרד לביטחון לאומי אשדוד: שלושה חשודים בפרשת הכנופיות שוחררו – בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרם קריית מלאכי: התוכנית להפחתת המשאיות והפקקים – כבישים חדשים ומסוף לאוטובוסים חשמליים ירושלים: 68 מיליון שקל הושקעו במבנה החדש של תיכון "דרך" בחומת שמואל הרצליה ורמת השרון: 22,700 דירות תקועות כבר שנים – והיום דיון מכריע על זיהום הקרקע באר שבע: 200 קורקינטים ואופניים חשמליים כבר ברחובות – כמה תשלמו על כל נסיעה? נתניה, הרצליה, ראשון לציון, אשקלון ואילת: ניקיון החופים הגדול יוצא לדרך – ובנתניה יונצחו שלושה חברים שנרצחו בנובה בת 15 מרמת גן נחקרה בחשד לתקיפת צעירה דרוזית באוטובוס ממניע גזעני הדסה עין כרם בירושלים קלט תשעה נפגעים מהאירוע במעון בבית"ר עילית – פעוטה במצב בינוני שדרות: נורה באמבולנס ב – 7 באוקטובר, חזר להציל חיים – וזכה במגן שר הבריאות נס ציונה תעניק אות יקיר העיר לשלושה מתושבי נס ציונה: נגה שמח, חיה כהן ויעקב קורצי מה נשאר כשהבית נפגע? ההצגה עטורת הפרסים של תיאטרון עוטף הנגב מגיעה לדימונה חילוץ מורכב בפתח תקווה: פועל נפל מגובה, יחידת חילוץ מיוחדת הוזעקה למקום באר שבע, דימונה, ערד וירוחם לנתניהו: "עתיד אלפי משפחות בנגב עומד בסכנה" "אצלנו הלבד נגמר": היוזמה של תלמידי כיתות ה' בבת ים נגד חרמות בבתי הספר אירוע חריג במעון בבית"ר עילית: כעשרה פעוטות בני שנה פיתחו תסמיני אלרגיה התפתחות בפרשת הפעוטות שיצאו מהגן בפתח תקווה: שתי נשות צוות נחקרו ושוחררו בתנאים מגבילים הצתה בחולון על רקע סכסוך עבריינים: תושב רחובות נעצר בחשד למעורבות בפרשה

הדסה עין כרם: בת 70 נותחה כשהיא ערה לצלילי מוזיקה חסידית

בערב החג, ניתוח רובוטי דחוף שנמשך 20 דקות בלבד הציל את חייה של מטופלת שסבלה מדלקת ריאות קשה ושבר באגן

אישה בת 70 אשר סבלה משבר בעצם העצה באגן, נותחה בערב החג בניתוח דחוף בהדסה עין כרם, על יד צוות מנתחים אורתופדי שהציל את חייה, בניתוח רובוטי.
מאחר והייתה ערה לאורך ההליך, הצוות איפשר לה לבחור במוזיקת רקע בחדר הניתוח והיא ביקשה לשמוע שירים חסידיים ברוח חג הפסח.
״מדובר בגברת שהייתה שרויה בכאבים של ממש ולא קמה לאורך חודש שלם מהמיטה לאחר שנפלה ושברה את עצם העצה באגן״, מספר פרופ׳ ג׳וש שרודר, מנהל יחידת ניתוחי עמוד שדרה בהדסה. ״כל תנועה או כיפוף של הגוף הייתה בלתי אפשרית, מה שהביא לפגיעה קשה באיכות החיים ולכאבים קשים.
״היא סבלה מדלקת ריאות משמעותית שרק הלכה והחריפה עקב השכיבה הממושכת ללא תזוזה, כמו למשל אספירציות שביצעה (שאיפה לדרכי הנשימה) של מזון או נוזלים שמהווים גורם משמעותי לנזק ריאתי ארוך טווח ולסכנת חיים״.
המשפחה פנתה אל פרופ׳ שרודר על מנת לבצע את הניתוח בדחיפות לקראת החג.
״הבנתי ללבו של בנה של המטופלת שלנו, שרק רצה שאימו תוכל לרדת מן המיטה לאחר חודש של השבתה מלאה ומצב בריאותי שרק הולך ומחריף ותוכל לעבור את החג אחרת״, מספר פרופ׳ שרודר. ״הגענו בצהרי יום רביעי, ערב החג, ובהתייעצות עם המרדים שלנו –

ד״ר האשם רוחי, הובהר כי היא לא תוכל לעבור ניתוח בהרדמה מלאה מפני שהמצב היה מסכן את חייה לאור דלקת הריאות החריפה שאיתה התמודדה״.
לאחר סיעור מוחות נקבע כי ניתוח קיבוע עצם העצה באגן יבוצע בהרדמה מקומית. ״מדובר בהחלטה מאוד יוצאת דופן לסוג כזה של ניתוח״, מדגיש פרופ׳ שרודר. ״הרדמה ספינלית (Spinal Anesthesia) היא טכניקת הרדמה אזורית בה מוזרק חומר מאלחש ישירות לנוזל השדרה בגב התחתון. היא מאלחשת את פלג הגוף התחתון באופן זמני ואיפשרה ערות מלאה של המטופלת שלנו. נדיר שעושים בה שימוש בניתוחי אגן משמעותיים אבל כל הרדמה אחרת הייתה מסכנת את חייה של הגברת. היא ומשפחתה סמכו עלינו ועל שיקול הדעת של המרדים הותיק והמנוסה.
את הניתוח ביצע הצוות שכלל את המרדים ד״ר האשם רוחי ואת ד״ר אחמד שהואן ואחי חדר הניתוח מוחמד קראין ולילי אוסיפוב, בשימוש ברובוט ״מזור״ – פרי פיתוח כחול לבן בו עושים שימוש תדיר בחדרי הניתוח האורתופדיים בהדסה.

״הודות לביצוע הניתוח בדרך הזו, ההליך הסתיים תוך 20 דקות בלבד, כאשר בהליך רגיל שאינו רובוטי היינו נכנסים לחדר הניתוח למספר שעות״, מבהיר פרופ׳ שרודר.
״לאורך הניתוח נהננו יחד עם המטופלת מהמוזיקה שבחרה בעצמה, שירים חסידיים שהכניסו את כולם לאוירת החג ואפילו שרנו בעצמנו.
באותו ערב ממש, היא כבר חשה בהתאוששות בדלקת
הריאות והצליחה להתיישב לראשונה במיטתה בהתאוששות ביחידה לטיפול נמרץ וחוותה את ליל הסדר באופן שלא האמינה שיקרה״, מסכם פרופ׳ שרודר. ״משפחתה הודתה לנו על הנס שלהם שהגיע בדיוק בזמן לחג הפסח״.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות הדסה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן