מבזקים
ראש העיר רמלה: לא יתקיימו השנה אירועי הבימות ביום העצמאות אריאל משנה מתכונת: אירועי יום הזיכרון והעצמאות יתקיימו במתכונת קהילתית מצומצמת עבודות לילה ושיבושי תנועה ברחובות | כל הפרטים פרשת "מין תמורת ייצוג": כתב אישום חמור יוגש נגד עורך דין שפגע מינית בחיילות שיבושי תנועה בגן יבנה: שדרות ירושלים ורחוב העמל ייסגרו בשל עבודות תשתית "אז העולם שתק – היום, לא נאפשר לו": ראשון לציון מציינת את יום הזיכרון לשואה ולגבורה לוד מתייחדת: טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה התשפ"ו ייערך מחר בהיכל התרבות החלטה דרמטית באשקלון: בוטלו חגיגות העצמאות והטקס המרכזי של יום הזיכרון אור יהודה: בוטלו חגיגות העצמאות והבמות המרכזיות בעיר יום המודעות הבינלאומי לפרקינסון: זינוק מדאיג במספר החולים לצד תקווה טכנולוגית חדשה מכת מדינה: התראת פישינג חמורה בעקבות הודעות מתחזות לרשות המסים השמיים נפתחים: גל חזרות של חברות תעופה זרות לישראל במהלך השבוע טרגדיה כפולה שוברת לב: חנניה ביטון מאשדוד הלך לעולמו במהלך השבעה על אחייניתו אביגיל ז"ל בנימין: קופסת סיגריות הסליקה תחמושת, בתא המטען אותר אקדח גלוק “דירה בהנחה” חוזרת: כ – 8,000 דירות יוגרלו ברחבי הארץ יהודה ושומרון, הרצליה וצפון תל אביב: 4 כלי רכב נגנבו – וכל הנהגים נעצרו נהיגה מסוכנת של תושב רמת גן חשפה ברכב “סופרמרקט” של סמים המרוץ אחר הנעדר בנתניה נמשך – צוללים, רחפנים ודאון רחיפה פועלים מול חוף צאנז 33 בתוך ארבעה חודשים: סמוטריץ׳ מציג האצה בהסדרת יישובים ביהודה ושומרון אור יהודה מבטלת את חגיגות העצמאות: “לא נחגוג כאילו לא קורה כלום”

מטה מאבק ברנר לתאגיד השולט ב"תדיראן סוללות": "המפעל מהלך אימים על נציגי ציבור"

תושבי המועצה האזורית ברנר ממשיכים להיאבק נגד הקמת מפעל "תדיראן סוללות" בשטח המועצה, וממשיכים לדרוש את העברתו לאזור תעשייה מרוחק מאוכלוסייה. השבוע שלח מטה המאבק פנייה אישית חריפה לקבוצת "טוטל" הצרפתית, שבבעלותה המפעל, וזאת לאור הפגמים הרבים בהתנהלות "תדיראן סוללות", ההתעלמות הבוטה מהסיכונים המאיימים על האוכלוסייה המקומית ולאור הפעילות המנוגדת למחויבות המוצהרת של 'טוטל' העולמית. 

על פי טענת המטה, הנהלת "תדיראן סוללות" לא ביצעה בחינה ראויה של  הסיכונים שיש בהקמת המפעל במיקום המיועד תוך "העלמת עין "מחומרים מסוכנים הנמצאים היום בשימוש המפעל, והתעלמה ממדיניות המחייבת מרחקי הפרדה מתאימים מאוכלוסייה האזרחית. בנוסף, פעילי המאבק טוענים כי הנהלת המפעל פועלת בבריונות באמצעות תביעות ענק אישיות נגד אלו המתנגדים לכוונותיה. 

"אנו פונות אליכם, בכדי להתריע בפניכם על התנהלותה של חברת "תדיראן סוללות" שבבעלות הקבוצה" כותבות הדר אונה וד"ר גלית אינברט החתומות על המכתב. "למרבה הצער והאכזבה, נראה כי ההנהלה פועלת תוך זלזול והתעלמות מסיכונים לאוכלוסייה המקומית והפעלת לחץ פסול על הציבור ונציגיו". 

"קיים חשש שמדובר בניסיון להרתיע ולהלך אימה על האחראים על תכנון מושכל ולשמירה על בריאות הציבור, "תדיראן סוללת" תבעה בעלי תפקידים ברשות המקומית ובוועדת התכנון. מדובר בתגובה כוחנית בניסיון להפעיל לחץ פסול ולכסות על כשליי הנהלת המפעל בבחירת מיקום מתאים להעתקתו והרחבתו". נכתב בפנייה. 

עוד נטען, כי הנהלת "תדיראן סוללות" הציבה עובדות בשטח מבלי להתייעץ עם גורמים תכנוניים ומקומיים, דבר העומד בניגוד מוחלט למחויבות המוצהרת של "טוטל" לביצוע בדיקות ותסקיר סיכונים עוד בשלב המקדים לפני החלטה על השקעה בפרויקט". כך למשל הפנו הפעילות את הנהלת "טוטל" לדברי איגוד ערים לאיכות הסביבה שטענו עוד ב-2017 כי "מוטב היה למפעל לבחור שטח באזור תעשייה כבדה; לאיגוד נודע על כוונת המפעל רק לאחר רכישת השטח". ומוסיפות כי "חוות דעת של מומחים בלתי תלויים, בעלי מוניטין בתחום הערכת סיכונים ומרחקי הפרדה, מראה כי המיקום המתוכנן למפעל החדש אינו עומד בדרישות מדיניות מרחקי הפרדה ומיקומו מעמיד ציבור רחב בסכנה במקרה של תאונות ותקריות כימיות במפעל". 

לסיכום כותבות אינברט ואונה, כי במידה ויידרש הדבר לא יהססו לפנות להליך משפטי. "התנהלות הנהלת המפעל אינה מרתיעה אותנו מהמשך המהלכים לחשיפת הכשלים בבחירת מיקום המפעל וחשיפת הסיכון הנשקף לאוכלוסייה באזור, כולל פנייה לערכאות משפטיות".

דילוג לתוכן