בוקר של התרגשות ותחושת הקלה נרשם היום ברחובות אשדוד, כאשר מערכת החינוך העירונית חזרה לפעילות פרונטלית מלאה. ההחלטה הדרמטית התקבלה אמש בתום הערכת מצב שקיים ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, ובעקבות עדכון הנחיות פיקוד העורף שהגדיר את העיר כ"ירוקה" החל מהשעה 06:00 הבוקר.
החל מהשעה 08:00 נפתחו שערי כלל המוסדות: מעונות יום, גני ילדים, בתי ספר יסודיים, חטיבות ותיכונים, כולל מסגרות החינוך המיוחד. בעירייה הבהירו כי מעונות יום ללא מיגון תקני יישארו סגורים בשלב זה. כדי להקל על החזרה, גני הילדים תוגברו בכוח אדם נוסף, וצוותי ההוראה הונחו להקדיש את השעות הראשונות לשיחות הפגה וחיזוק החוסן הנפשי של התלמידים.
ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי: "אנו פועלים באחריות ובשיקול דעת מלא כדי להשיב את שגרת החיים בצורה בטוחה. החזרה של הילדים למסגרות היא צעד קריטי לשיקום השגרה והחוסן האישי של המשפחות".
מערך הביטחון העירוני, בניהולו של איציק עובדיה, פרס "מניפת היערכות" רחבה הכוללת סיורים מוגברים בסביבת מוסדות החינוך. במקביל, הנהלת מינהל החינוך בראשות יהודית ביטון מסיירת בשטח כדי ללוות את הצוותים. "אני רואה את ההתרגשות בעיני הילדים והמורים," מסרה ביטון, "כולנו יחד מלווים את התהליך הזה ברגישות רבה".
בעירייה הדגישו מספר נקודות חשובות:
-
גמישות: הורים החוששים לשלוח את ילדיהם יקבלו הבנה מלאה, וניתן להגיע למוסדות גם בשעות מאוחרות יותר.
-
הסעות וצהרונים: מערך ההסעות והצהרונים המלא צפוי לשוב לפעילות ביום ראשון הקרוב.
-
עירנות: למרות ההגדרה כעיר ירוקה, התושבים מתבקשים להישאר עירניים. זמן ההתגוננות באשדוד עומד על 45 שניות.
לצד הלמידה, המוסדות יקיימו היום תרגול של נהלי חירום והגעה למרחבים מוגנים, כדי לוודא שכל תלמיד יודע בדיוק לאן עליו לפנות במקרה של אזעקה.
◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









