רשות הטבע והגנים הודיעה על פתיחה מחודשת של מרבית הגנים הלאומיים ושמורות הטבע ברחבי הארץ, זאת בהתאם לעדכון הנחיות פיקוד העורף ובכפוף להנחיות גורמי הביטחון.
על פי ההודעה, החל ממחר (שישי), ייפתחו לציבור אתרים רבים במרכז, בדרום וביהודה ושומרון, לצד חלק מהאתרים בצפון – לאחר ביצוע בדיקות בטיחות, סריקות ופינוי נפלים במתחמים ובשבילי הטיול. פתיחת האתרים תתבצע באופן מדורג ומבוקר, תוך הגבלת מספר המבקרים בכל אתר.
ברשות מדגישים כי הכניסה לחלק מהאתרים תתאפשר רק באמצעות הזמנה מראש דרך אתר האינטרנט, במטרה למנוע עומסים ולעדכן את הציבור בשינויים בזמן אמת. בנוסף, מנויי "מטמון" יקבלו הארכה אוטומטית לתוקף המנוי בהתאם לתקופת הסגירה.
במקביל, מספר שמורות טבע נותרו סגורות בשלב זה, בהן נחל תבור, נחל יששכר, אלות סירין והר יבניאל, בשל התפרצות מקומית של מחלת הפה והטלפיים. ברשות מדגישים כי המחלה אינה מסוכנת לבני אדם, אך עלולה להתפשט באמצעות מטיילים וכלי רכב ולסכן את חיות הבר, ובעיקר את אוכלוסיית הצבאים.
עוד נמסר כי חלק מהאתרים במדבר יהודה יישארו סגורים לעת עתה בעקבות שיטפונות.
ברשות הטבע והגנים קוראים לציבור המטיילים להקפיד על הנחיות הבטיחות: לטייל בשבילים מסומנים בלבד, לשמור על ניקיון, להימנע מהפרעה לחיות הבר ולהישמע להוראות צוותי האתרים. במקרה של מציאת נפל או חפץ חשוד, יש להתרחק מהמקום ולדווח למשטרת ישראל.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן








