בגן יבנה נערכים לערב זיכרון מיוחד ומרגש לזכרו של לוחם צה״ל ברק רפאל דגורקר ז״ל. האירוע, שייערך תחת הכותרת “לנצח אחי”, יבקש לעצור לרגע את השגרה, להתכנס יחד כקהילה, ולספר את הסיפור של ברק דרך מי שהכירו אותו באמת.
ביום רביעי, 15 באפריל 2026, בשעה 19:30, במועדון “הנקודה” ברחוב רחל המשוררת 1 בגן יבנה יתקיים ערב "לנצח אחי"..
במהלך המפגש ישתפו בני משפחתו של ברק, חברי ילדותו וחבריו לצוות הלחימה רגעים, זיכרונות ועדויות אישיות מחייו — מהילדות והחברות, דרך הדרך שעשה כלוחם, ועד הרגעים שנצרבו בלבם של מי שליוו אותו מקרוב.
במרכז הערב תעמוד לא רק ההנצחה של שמו, אלא גם הרצון להאיר את האדם שהיה: האישיות, הערכים, הדרך והנוכחות שהשאיר אחריו. בגן יבנה מבקשים להזכיר כי מאחורי כל שם שנחרט בזיכרון הלאומי, יש גם סיפור חיים שלם, פנים, קול, צחוק, חברות ואהבה.
הבחירה לקיים ערב כזה נובעת מהרצון של הקהילה לא רק לזכור, אלא גם להעניק מקום אמיתי ומשותף לכאב, לגאווה ולחיבוק למשפחה. זהו ערב שנועד לחבר בין הזיכרון הפרטי של האנשים הקרובים ביותר לברק לבין הזיכרון הקהילתי הרחב יותר, של יישוב שלם שמבקש להוקיר את מי שנפל.
בקהילה מזמינים את הציבור להגיע, לקחת חלק בערב המשמעותי ולהיות שותפים להנצחה, לזיכרון ולהבעת תמיכה במשפחה.
◼️ חדשות גן יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








