מבזקים
טרגדיה: יהושע ראם ז"ל, תלמיד ישיבה מבאר יעקב, אותר ללא רוח חיים במעיין עין עקב שר הביטחון כ"ץ בלבנון: חושף את מבצע 'מחרשת הכסף' להשמדת תשתיות הטרור אהבה מנצחת: נטלי ארמה מאשדוד, כבשה את ליבו של דידי הררי לקראת הדרבי: מאות שוטרים נפרסו באצטדיון טדי יניב כהן מונה לראש אגף ציוד בחברת נמל אשדוד בן 20 מקריית גת מואשם בגין החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית בין אחריות ביטחונית לשיקול דעת תקציבי: ראש עיריית באר יעקב דוחה את ההחלטה על חגיגות העצמאות חוסלה חוליית מחבלים במרכז הרצועה שהשתתפו בחטיפות מ־7 באוקטובר בן 77 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע באר שבע תציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בעצרת מרכזית שתשודר ללא קהל אשדוד מצמצמת חגיגות: אירועי העצמאות לא יתקיימו במתכונת המונית השנה ביטול חגיגות העצמאות בבאר שבע: "מבחן לסולידריות והערבות ההדדית שלנו" גאווה אשדודית: מכבי אשדוד בכדורעף נשים עם דאבל היסטורי ואליפות שלישית ברציפות שינוי בלוח האירועים באילת: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות בטיילת ובפארק הטרמינל סולידריות ואחריות: אשדוד מבטלת את אירועי העצמאות ההמוניים פרשיית "עידן הקרח" באילת: בת 74 ושלושה בני משפחתה נעצרו בחשד לסחר בסמים פרשיית "הזהות הבדויה": קטינה התחזתה לגבר ברשת במשך שנים – ונאשמת בעבירות חמורות הרצליה משנה מתכונת: חגיגות העצמאות יתפרסו ב-18 מוקדים קהילתיים ברחבי העיר רחובות: נפתח רישום מאוחר לגני ילדים ולבתי ספר יסודיים – לזמן מוגבל חגיגות העצמאות ביבנה יעברו למתכונת שכונתית מצומצמת | כל הפרטים
  • אשדוד

שר הביטחון כ"ץ בלבנון: חושף את מבצע 'מחרשת הכסף' להשמדת תשתיות הטרור

בביקור ראשון בקו הלחימה יחד עם יו"ר מרגליות איתן דוידי, הצהיר ישראל כ"ץ: "מורידים את האיום בקו הכפרים הראשון כפי שעשינו בעזה, לא זזים מהצפון"; על רגעיו האחרונים של נסראללה: "הוא נחנק שם בחדר והבין כמה טעה בהבנת היהודים"
  • אשדוד

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, קיים היום (ראשון) סיור שטח בלבנון, במהלכו הציג את האסטרטגיה המבצעית החדשה לשינוי המציאות הביטחונית בגבול הצפון. כ"ץ, שלווה בסגן הרמטכ"ל אלוף תמיר ידעי, מפקד אוגדה 91 תא"ל יובל גז ויו"ר מושב מרגליות איתן דוידי, חשף כי המבצע להשמדת תשתיות הטרור בקו הכפרים הראשון זכה לשם "מחרשת הכסף".

מטרת המבצע, לפי שר הביטחון, היא הסרה מוחלטת של מוצבי הטרור שהקים חיזבאללה בתוך בתי הכפרים הסמוכים לגבול. "הבתים האלה מוסרים כי הם שוב ושוב חוזרים להיות מוצבי טרור. פשוט מורידים את האיום", הבהיר כ"ץ. "ראינו בעזה איך זה עובד – ברפיח ובבית חאנון. עד שזה לא קרה, הפשיטות החוזרות לא היו השיטה. בסוף הם מאבדים שטח ומאבדים בתים".

בשיחה עם הלוחמים בשטח, התייחס שר הביטחון לחיסולו של חסן נסראללה ולתפיסה השגויה של האויב לגבי החברה הישראלית. "לפי הדיאגנוזות שלנו, בסוף הוא היה כלוא באיזה חדר שם ונחנק. היו לו כמה דקות לחשוב כמה הוא טעה בהבנת היהודים, שהשתנינו. הוא היה בטוח שהוא מכיר אותנו, והוא לא הבין שגם יפעלו נגדו". כ"ץ הוסיף כי מסר זה מופנה גם למחליפו נעים קאסם ולאיראנים.

איתן דוידי, יו"ר מושב מרגליות, שהצטרף לסיור כאות לסולידריות של תושבי קו העימות עם הלוחמים, העניק גיבוי מלא להמשך הלחימה. "אנחנו ניתן את כל הזמן הנדרש, לא תרגישו לחץ מאצלנו", אמר דוידי. "השר אמר לי שאנחנו פה לשינוי לדורות, ואנחנו חייבים להישאר בבתים שלנו כי זו תמונת הניצחון. אנחנו כאן כדי לתת חוסן לחיילים שידעו שאנחנו סומכים עליהם".

אשדוד

שר הביטחון סיכם את הביקור בהדגשה כי היעד הסופי הוא פירוק חיזבאללה מנשקו והבטחת ביטחון מלא לתושבי הצפון בדרום הליטני. "קבענו שלא עוזבים את הצפון יותר. אי אפשר להשאיר אזרחים עם איום נ"ט ופשיטה", חתם כ"ץ.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

דילוג לתוכן