מבזקים
תינוק בן חצי שנה וילדה בת 8 בין הנפגעים בתאונה סמוך למחלף רמלוד דרמה בקומה ה-11: לוחמי הימ"מ גלשו מהגג וחילצו אישה שאיימה לקפוץ | תיעוד אישום: תושב חולון אנס וביצע מעשים מגונים בשתי קטינות מתחת לגיל 16 מזעזע: הגיע לתקן מכונת כביסה סמוך לירושלים – ונאשם באונס ובמעשים מגונים בת 15 מואשמת שנהגה בטרקטורון ללא רישיון וקסדה בנתיבות כתב אישום נגד בן 16 בחשד לתקיפת אדם בנמל יפו גבעתיים: בת 45 נכוותה ממים רותחים בכל חלקי גופה תרחיש של פגיעת טיל בדימונה: כוחות החילוץ תרגלו פינוי עשרות נפגעים נשים, אופניים חשמליים ותחבורה שיתופית: המפגש שהתקיים בפארק התחנה בת"א אלימות, סמים ואלכוהול: כך מנסים באשקלון למנוע את המקרה הבא 690 מדבקות פנטניל ואלפי כדורים: כך פעלה לכאורה רשת התרופות המזויפות באר שבע שומרת על הישגי הבגרות: נתון הנשירה עומד על 0.6% באר שבע מצדיעה לאנשים שהשאירו חותם: אלה יקירי העיר לשנת 2026 לא רק שיפוץ: השדרוג החדש בסניף יד שרה בפתח תקווה איך ייראה שוק העבודה באשקלון בשנים הקרובות? כל הפרטים שיא חדש בבת ים: כמעט 93% זכאות לבגרות – והנתון שהוכפל בעשור שינוי בתחבורה הציבורית: איפה תצטרכו להמתין לקווים ליבנה ולאשדוד? בן 50 מכפר סבא תקף את ידידתו באלימות קשה והרג את כלבתו באמצעות פטיש וסכין רמלה: הגיעה למוסך עם רכבה לטיפול, התמוטטה במהלך הטיפול ומותה נקבע במקום הודעה לתושבים: תרגיל נרחב של כבאות והצלה יתקיים ביום ראשון בשכונת רמות יורם בנתיבות

סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״

למעלה מ-10,000 איש השתתפו בחגיגות יום העצמאות בשא-נור המתחדשת, ביניהם יוסי דגן ראש מועצת שומרון שעבר לגור במקום, ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, שאמר: ״מי שהתאבל על הארץ זוכה עכשיו לראות בשמחתה״. דגן אמר: ״חזרנו הביתה, לשא-נור שלנו. גם לגוש קטיף נגיע״

חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל בשומרון עמדו השנה בסימן היסטורי של התחדשות ההתיישבות היהודית בצפון השומרון. המועצה האזורית שומרון קיימה את עצרת העצמאות המרכזית ברחבת המצודה ביישוב המתחדש שא-נור, בהשתתפות אלפי חוגגים שהגיעו מכל רחבי הארץ כדי לחזק את האחיזה באזור, ביניהם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ וראש מועצת שומרון יוסי דגן שעבר לגור במקום.

האירוע המרכזי בשא-נור כלל הופעה מלאה של הזמר והיוצר ביני לנדאו, לצד שלל הפעלות לילדים, שחקני רחוב ומתחמי מתנפחים. העצרת, שהיוותה את מוקד החגיגות הרשמי של המועצה, סימלה את החזרה לחיים של היישובים שנעקרו בעבר ואת יישום ביטול חוק ההתנתקות בפועל.

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, אמר בעצרת: "חזרנו הביתה לשא-נור שלנו. קיבלנו מהקב״ה הזדמנות שניה, כעם וכמדינה, והפעם אנחנו לא נפספס אותה. 20 שנה אחרי החטא הזה, האסון הזה, עם ישראל, ממשלת ישראל וצה״ל, כולנו ביחד מתקנים וחוזרים לצפון השומרון".

מוביל החלטת הקבינט להסדרת היישוב, השר בצלאל סמוטריץ׳, אמר במקום: ״בתחילת השבוע השרה סטרוק הזכירה לנו שה׳ באייר היה גם התאריך בו התחיל הפינוי של ימית. למה אף אחד לא זוכר את זה? למה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון זכרנו 20 שנה? כי היו הרבה אנשים שמתוכם אחד היום ראש המועצה, ואיתו משפחות המגורשים מהגרעין של חומש ושא-נור, והרבה מאוד פעילים אוהבי ארץ ישראל שטרחו לזכור כל הזמן״.

״20 שנה זה הרבה, אבל במושגים של נצח ישראל זה קצת מאוד. לסגור מעגל ולזכות לראות בשמחתה של שא-נור, חומש, ובקרוב גם גנים וכדים״. השר הודה לראש המועצה על פעילותו למען החזרה לשא-נור: ״יוסי, תודה רבה לך על כל השנים שנאבקת״.

במקביל לעצרת המרכזית, קיימה המועצה יחד עם מרכז סיור ולימוד שומרון, מרכז גוש קטיף ותיירות שומרון, מערך סיורים נרחב ב"יישובי התקומה". המטיילים הגיעו לנקודות יציאה בשבי שומרון ובמבוא דותן, משם יצאו לסיורים מודרכים בתחנת הרכבת ההיסטורית בסבסטיה, בחומש, בשא-נור ובחוות שובה ישראל.

לצד האירועים האידיאולוגיים, תיירות שומרון קלטה המוני מבקרים שפקדו את המעיינות ואתרי הטבע ברחבי המועצה. כלל המעיינות הוכשרו מראש לקליטת הקהל, ומרכז מורשת אלון מורה נפתח לציבור ללא תשלום כחלק ממיזם אתרי המורשת הלאומיים.


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רועי חדי, מועצה אזורית שומרון

דילוג לתוכן