טקס המשואות המסורתי בהר הרצל: השנה, בין הדמויות שייצגו את צה"ל וכוחות הביטחון על רחבת הטקס המרכזי, בלט נציג המושבה גן יבנה – סג״ם תומר סלומון, המכהן בתפקיד עוזר רמ"ד לומדים והכשרות. סלומון נבחר לקחת חלק בקבוצת הדגלנים היוקרתית, משימה הדורשת דיוק מרבי, חוסן וייצוגיות, לאחר תהליך מיון קפדני של קצינים ונגדים מכלל חילות הצבא.
עבור סלומון, הבחירה בו אינה רק הכרה מקצועית, אלא סגירת מעגל אישית המחוברת לשורשי העם היהודי. השתתפותו בטקס, שנערך השנה בסימן עוצמות של התחדשות, מקבלת משמעות עמוקה נוכח סיפורו המשפחתי.
על התחושות שליוו אותו לקראת המעמד המרגש סיפר תומר סלומון: ״טקס יום העצמאות עבורי הוא לא רק אירוע, אלא רגע אישי ומשמעותי כנכד לניצול שואה. אני מרגיש מחויבות עמוקה לזכור את העבר, להוקיר את הדרך שעבר העם שלנו ולהמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת גם בהווה ובעתיד״.
◼️ חדשות גן יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








