מבזקים
התמוטט בחוף דלילה באשקלון ללא דופק – ארבעה שוקים חשמליים החזירו אותו לחיים גאווה לראשון לציון ולמדינת ישראל: ארטיום דולגופיאט שוב אלוף אירופה בקרקע קריית גת: בן 25 נפצע קשה בירי סמוך לצומת פלוגות רמלה: אם ובתה נדקרו מחוץ לביתן – הבת במצב קשה, קרוב משפחה נעצר תושב אשקלון נעצר בפרשת הרחפנים: החשד – הועברו להברחות נשק וסמים במרכז הארץ: התחזה לנער בן 16 ברשת – יותר מ – 20 קורבנות אותרו בפרשה "הם שניים על אחד, קטן כזה": המשטרה חושפת מה קדם לסרטון המעצר שעורר סערה בנתניה הותר לפרסום: ליאל איפרגן הוא החשוד ברצח הילד הלל מרדכי דדון בבית שמש זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 21-22 באוגוסט 2026 הסיפור לשבת: הקושי מזרז לך את הישועה פרשת השבוע: כי תצא דאגה ברמלה: אמיר אמברבר בן ה־23 נעדר ביפן מאז 2 באוגוסט חמישה בתי ספר ברמלה ברשימת המצטיינים של משרד החינוך Sold Out באשדוד: אלפים מילאו את פסטיבל הבירה בשני לילות של מוזיקה ובירה רחובות: שינויים בהסדרי התנועה ביום ראשון בשל המשחק באצטדיון העירוני מחיפה למלון באילת: אורח נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים קוקאין, קטמין וסם נוסף נתפסו בדירה באילת: כתב אישום נגד תושב העיר חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 "תצטרכי שיקריאו בבית קברות על שמך": פוטר ממלון באילת – ונאשם באיומים על עובדות

7.5 שנות מאסר למורה רועי שער שביצע מעשים מגונים בתלמידיו

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר עונש מאסר ממושך ופיצויים בסך 290 אלף ש"ח על מחנך לשעבר בבית ספר יסודי דתי, שהורשע בפגיעה סדרתית בשמונה מתלמידיו הקטינים לפני כעשור. הפרקליטות: "הנאשם ניצל את הטאבו החברתי בקהילה הדתית כדי להשתיק את הפגיעה".

המורה רועי שער הורשע לאחר הליך הוכחות שנוהל ע"י עורכות הדין שירה חרלפ ושירלי לוגסי מפרקליטות מחוז מרכז, בריבוי מעשים מגונים בשמונה מתלמידיו הקטינים, מתחת לגיל 16 שלא בהסכמתם החופשית, עת שימש כמחנכם לפני למעלה מעשור.

הכרעת הדין מפרטת את התנהלותו במהלך כשש שנים, עת שימש מורה ומחנך בבית ספר יסודי, וביצע מעשים מגונים בתלמידיו באופן סדרתי באינספור הזדמנויות, כאשר בין היתר הושיב אותם על ברכיו ונגע באיבר מינם. שער תכנן את מעשיו, ניצל את אמון המערכת והתלמידים בו, את פער הגילים ואת מעמדו ועיסוקו כמחנך. הוא טיפח עצמו כדמות מחנך אוהב ונערץ באמצעות משחקים, צ'ופרים, שיטת חינוך יחודית, התעניינות אבהית בילדים ותשומת לב יתרה לתלמידים מסוימים.

המעשים בוצעו במסגרת שבועית ולעתים יומיומית, במסגרת שיעורים בכיתה או שיעורים פרטיים בבית הספר, במסווה של התנהגות מקובלת וייחודית המונעת מהנפגעים להבין שהם חווים פגיעה מינית לאחר שהגבולות היטשטשו.

המעשים פסקו רק לאחר שהתלמידים סיימו את לימודיהם.

בשלב הטיעונים לעונש, ביקשה הפרקליטות להשית על שער עונש דו ספרתי של 10 שנות מאסר.

בית המשפט גזר עליו כאמור עונש של 7.5 שנים ופיצוי כולל של 290 אלף ₪ לנפגעים.

עו"ד שירה חרל"פ מפרקליטות מחוז מרכז: "בגזר הדין בית המשפט קיבל את עמדתנו וקבע כי הנאשם פגע פגיעה קשה ומתמשכת בקטינים ובתחושת הביטחון שלהם ושל ההורים ששלחו ילדיהם למוסד חינוכי ושמו בו ובצוותו את מבטחם. במעשיו, פגע באמון הממסדי במערכת החינוך, פגיעה המערערת את תחושת המוגנות של הילדים ושל הוריהם.

הנאשם ניצל את העובדה שמדובר בבית ספר דתי, ביישוב דתי ובמשפחות דתיות, וכפועל יוצא ניצל את השתיקה והטאבו החברתי על שיח סביב מין בכלל, ובפרט על פגיעות מיניות. הנפגעים נשאו את מחיר השתיקה, לא חשפו את הפגיעה בשל קטינותם והמשיכו ללמוד ולהיפגע.

בית המשפט העביר בגזר דינו מסר ברור לפיו גם בחלוף השנים, בתי המשפט ממצים את הדין עם הפוגעים. אנו מבקשים לחזק את הנפגעים שחשפו את שאירע, העידו באומץ רב בבית המשפט, השמיעו את קולם, ובית המשפט נתן בהם אמון מלא. הפרקליטות תמשיך לעמוד לצדם של נפגעי העבירה, ולפעול בנחישות למיצוי הדין עם הפוגעים".


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות חינוך ואקדמיה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן