מבזקים
דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום" שוד בתחנת דלק ברמלה נגמר מהר מהצפוי רגע דרמטי בכביש: שוטרות מג״ב חילצו נהג מחוסר הכרה תאונת עבודה בשדרות: פועל התחשמל ונפצע

ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך

ראש העין ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הערים המובילות בתחום האנרגיה המתחדשת, עם קיום כנס תושבים ייעודי בנושא התקנת מערכות סולאריות על גגות בתי מגורים

ראש העין ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הערים המובילות בתחום האנרגיה המתחדשת, עם קיום כנס תושבים ייעודי בנושא התקנת מערכות סולאריות על גגות בתי מגורים. הכנס נערך ביוזמת עיריית ראש העין ובשיתוף משרד האנרגיה והתשתיות, במסגרת תוכנית “אנרגיה קהילתית”, שמטרתה לעודד ייצור חשמל ביתי מאנרגיית השמש.

בכנס השתתפו עשרות תושבים שקיבלו סקירה מקצועית על האפשרויות להתקנת מערכות סולאריות בבתים פרטיים ובבניינים משותפים, לצד הסברים על היבטים רגולטוריים ותכנוניים, בדיקת כדאיות כלכלית ותהליכי החיבור לרשת החשמל. במהלך המפגש ניתן גם מענה לשאלות המשתתפים והוצגו שלבי ההקמה – מהשלב התכנוני ועד להפעלת המערכת בפועל.

יוזמת “אנרגיה קהילתית”, המובלת על ידי אגף שלטון מקומי בחטיבת אנרגיה מקיימת במשרד האנרגיה והתשתיות, מאפשרת לרשויות המקומיות לקיים מפגשי הסברה לתושבים במימון מלא של המשרד. התוכנית נועדה להרחיב את השימוש באנרגיה מתחדשת במגזר הביתי ולחזק את החוסן האנרגטי ברמה המקומית והלאומית.

ראש העיר רז שגיא אמר בכנס: “ראש העין ממשיכה להוביל גם בתחום האנרגיה המתחדשת והקיימות. חשוב לנו להנגיש לתושבים ידע וכלים שיאפשרו לכל משפחה להפוך את הגג הפרטי שלה למקור של חיסכון, עצמאות אנרגטית ותרומה לסביבה. גגות סולאריים הם השקעה בעתיד העיר ובאיכות החיים של כולנו”.

שר האנרגיה והתשתיות, ח״כ אלי כהן, הוסיף: “המעבר לאנרגיה מתחדשת מתחיל בבית. התקנת פאנלים סולאריים מאפשרת לכל משפחה להפחית הוצאות ולהיות חלק מחיזוק העצמאות האנרגטית של מדינת ישראל. שיתוף הפעולה עם הרשויות המקומיות הוא מפתח להצלחת המהלך”.

בעירייה ציינו כי הכנס הוא חלק ממדיניות רחבה לקידום פתרונות אנרגיה מתקדמים, וכי בכוונתה להמשיך ולקדם יוזמות נוספות בתחום האנרגיה המתחדשת בשנים הקרובות.


צילום: עיריית ראש העין

דילוג לתוכן