הבשורה המרה על מותו של שלמה קירט ז"ל היכתה בהלם את תושבי רחובות וחובבי הספורט בישראל, לאחר שזהותו אושרה הבוקר. על האירוע הטראגי פורסם לראשונה בחדשות 08. קירט, שהיה דמות מוכרת ואהובה בעיר, סבל בשנים האחרונות ממחלת הדמנציה וככל הנראה עלה על הפסים בנסיבות טרגיות אלו.
שלמה קירט, יליד שכונת שעריים ברחובות, החל את דרכו במחלקת הנוער של מכבי שעריים והפך במהרה לעמוד התווך של הקבוצה הבוגרת. הקריירה המקצוענית שלו נפרסה על פני למעלה משני עשורים וכללה תחנות במועדונים הגדולים ביותר בישראל:
-
בית"ר ירושלים: זכה עם הקבוצה בגביע המדינה בעונת 1978/1979 ואף כבש צמדים כששיחק כחלוץ בתחילת דרכו בבירה.
-
בני יהודה תל אביב: הניף את גביע המדינה השני שלו תחת הדרכתו של שלמה שרף והיה שותף לעונת ה"סגנות" המפורסמת.
-
מכבי תל אביב: שימש כשחקן הרכב קבוע במרכז ההגנה של הצהובים.
-
הנבחרת הלאומית: רשם 24 הופעות בינלאומיות. זכורה במיוחד הכרזתו של מאמן נבחרת אוסטרליה ב-1986, פרנק ארוק, שסימן דווקא את קירט כשחקן הטוב ביותר בנבחרת הישראלית (על פני כוכבים כמו אוחנה וסיני).
קירט פרש ממשחק פעיל בגיל 43 במדי קבוצת נעוריו, מכבי שעריים, שם זכה לסגור מעגל מרגש כששיתף פעולה על המגרש עם בנו, כפיר.
בשלהי הקריירה עבר קירט תהליך של חזרה בתשובה והקפיד על אורח חיים דתי לאורך כל שנות פרישתו.
יהי זכרו ברוך.
חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות
◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







