9 ילדים נפגעו בפתח תקווה בשנת 2025, מהם שלושה נפצעו קשה. בעשור האחרון – 117 ילדים.
לקראת ל"ג בעומר, נתונים מדאיגים מציבים את ירושלים בראש רשימת הערים בהן ילדים נפגעים בתאונות דרכים בשעות אחר הצהריים – השעות המסוכנות ביותר עבורם.
בכל הארץ נפגעים בממוצע 614 ילדים בשעות אחר הצהריים מדי שנה, כאשר תשעה נהרגים ו-66 נפצעים קשה.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, מזהיר: "שעות אחר הצהריים הן שעות מסוכנות בכבישים מאחר והילדים שלנו לא נמצאים במסגרת מגוננות, חלקם מסתובבים חסרי מעש ברחובות. באותם אזורים שיש בהם ריבוי של ילדים חייבים למתן ולרסן את מהירות נסיעת כלי הרכב באמצעות פסי האטה, הגבהת מעברי חציה ועוד אמצעים פשוטים אך כאלה שיש בצידם אפקטיביות גבוהה."
תשעה ילדים עד גיל 14 נפגעו בתאונות דרכים בשעות אחר הצהריים (16:00-19:00) בשנת 2025 בפתח תקוה, שלושה נפצע קשה. 117 ילדים עד גיל 14 נפגעו בתאונות דרכים בשעות אחר הצהריים בעשור האחרון (2025-2016) בעיר, עשרה נפצעו קשה.
כך נעבור את ל"ג בעומר בשלום ובבטחה:
יש לעצור להתרעננות במהלך הנסיעה חזרה מהמדורות בשל העייפות ולאחר החגיגות הליליות.
נהגים – חפשו את הילדים בכביש, הפחיתו מהירות בסביבת ריכוז גבוהה של ילדים ומדורות.
הימנעו מהסחות דעת בזמן נהיגה והקפידו על ריכוז.
חשוב לוודא שכל נוסעי הרכב חגורים, גם מאחור. חובה לחגור את הילדים כראוי גם באמצעות מושבים מתאימים. כמספר החגורות כך מספר הנוסעים.
מאחר והנסיעה עשויה להיות בכבישים לא מוכרים, הקפידו לנהוג רק במהירות המותרת, שמרו מרחק, הימנעו מעקיפות מסוכנות ומהפתעות בנסיעה והשתלבו תוך התחשבות בנהגים אחרים ובתנאי הסביבה.
הקפידו על תקינות הצמיגים – צמיג לא תקין הוא סכנת חיים. בדקו לחץ אויר, סדקים ויובש בארבעת הצמיגים ובצמיג הרזרבי וזאת בטרם יצאתם לדרך.
◼️ חדשות פתח תקווה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








