פגיעה חמורה ומזעזעת באוכלוסיית הגיל השלישי: שלוחת התביעות הגישה כתב אישום לבית המשפט נגד איינהו טזזו, המגולל מסכת אלימות פיזית קשה וברוטלית שהופנתה כלפי קשיש בן 77 (יליד 1948), אשר כל חטאו היה דרישה לגיטימית לקבלת החזר כספי על רכישה שביצע.
על פי עובדות כתב האישום, האירוע התרחש בחודש מאי 2025 בתוך חנות לממכר קרמיקה הממוקמת ברחוב הנחושת באזור התעשייה באשקלון. המתלונן המבוגר הגיע לבית העסק וביקש לבצע פרוצדורה של החזר כספי עבור סחורה שקנה. בין השניים התפתח ויכוח מילולי, ובמהלכו החליט הקשיש להוציא את מכשיר הטלפון הנייד שלו על מנת לצלם ולתעד את המתרחש בחנות.
הצילום עורר את זעמו של הנאשם. בכתב האישום מפורט כי טזזו דרש מהקשיש בתוקפנות לצאת מיד מהמקום, חסם פיזית את דרכו ודחף אותו בכוח אל מחוץ לפתחה של החנות.
אלא שהאירוע החמיר בצורה קיצונית דווקא כשהשניים עמדו מחוץ לבית העסק:
-
הנאשם התנפל על הקשיש, חטף ברהבתנות את מכשיר הטלפון מידיו, הטיח אותו בעוצמה על האספלט ודרך עליו ברגליו עד שהרס אותו כליל.
-
מיד לאחר מכן, הכה הנאשם את הקשיש בן ה-77 באגרוף חזק וישיר לתוך פניו.
-
לא רחוק מכך, נטל הנאשם אריח קרמיקה כבד שהיה מונח סמוך למקום והשליך אותו במישרין לעבר גופו של המתלונן המבוגר.
כתוצאה מסדרת התקיפות האלימה הזו, נגרמו לקשיש חבלות גופניות מוחשיות ושל ממש, ובהן המטומה כחולה וגדולה בזרוע ימין, חבלה וחתך בשפה העליונה ופגיעות נוספות בכל חלקי גופו.
ברשויות התביעה ובמשטרה רואים בחומרה רבה גילויי בריונות ואלימות קשה המופנים כלפי קשישים חסרי אונים. לאור הממצאים והחבלות הרפואיות שתיעדו חוקרי המשטרה, יוחסה לנאשם עבירה חמורה של תקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש.
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








