מועצת העיר באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר החדש, לאחר שבחודשים האחרונים שימש כממלא מקום מהנדס העיר.
דמרי, המוכר היטב במערכת העירונית, מביא עמו ניסיון מקצועי של כ־20 שנה בתחומי התכנון העירוני, ההנדסה האזרחית, התשתיות, הבטיחות, התחבורה והליכי התכנון הסטטוטוריים. בתפקידו האחרון כמנהל אגף התנועה ובטיחות בדרכים במינהל ההנדסה של עיריית באר שבע, הוביל דמרי את המדיניות התחבורתית והתכנונית בעיר ובמטרופולין, ניהל הליכים סטטוטוריים מורכבים וקידם שורת תוכניות אסטרטגיות, ובהן פרויקט הרכבת הקלה הנמצא בשלבי קידום.
עוד קודם לכן, בין השנים 2015 ל־2022, כיהן כמנהל אגף במינהל ההנדסה בעירייה, שם היה שותף מרכזי לקידום תוכנית המתאר הכוללנית של העיר, לתכנון ופיתוח השכונות החדשות ולשדרוג מערך התחבורה הציבורית. לדמרי היכרות רחבה עם מערכות התכנון והשלטון המקומי בדרום, לאחר שכיהן בעבר כמהנדס עומר ושימש כחבר דירקטוריון בחברה הכלכלית לפיתוח באר שבע.
במהלך השנים שימש גם כיועץ מקצועי לוועדות תכנון במחוז ירושלים ובמחוז דרום, וכן לרשויות מקומיות שונות ברחבי הארץ. לצד פעילותו המקצועית, הוא משמש משנת 2012 כמרצה בתחום ההנדסה האזרחית באקדמיה.
דמרי, בן 47 ותושב באר שבע, הוא מהנדס אזרחי בהכשרתו ובעל תואר שני עם תזה בניהול והנדסת בטיחות מהפקולטה למדעי ההנדסה ב־אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
המינוי מגיע בתקופה משמעותית עבור העיר, הנמצאת בעיצומם של תהליכי פיתוח רחבי היקף בתחומי הדיור, התחבורה והתשתיות, כאשר דמרי צפוי לעמוד בחזית קידומן של התוכניות המרכזיות שיעצבו את פניה של באר שבע בשנים הקרובות.
◼️ חדשות באר שבע והנגב בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








