מבזקים
הגבלות מחמירות לל"ג בעומר 2026: נציב הכבאות חתם על צו איסור הבערת אש חוזרים לאיזון במודיעין: פעילות "יוגה בפארק" חוזרת לפארק הדגים פנים לקהילה | סיפורו של מתנדב איחוד הצלה מאשדוד, נועם בן גיגי: "לראות את החיים חוזרים לאדם זה רגע שנחרט בנשמה לנצח" פנים לקהילה: סיפורה של שמחה לאה אלון – המיילדת מקריית מלאכי פנים לקהילה | "פתאום זיהיתי את קרוב המשפחה שלי": הרגע המטלטל של מאיר זנדר, מתנדב איחוד הצלה בתוך האמבולנס פנים לקהילה: מרדכי פרידמן – הכירו את מתנדב איחוד הצלה, עובד סוציאלי מבית שמש שמטפל בגוף ובנפש ברגעי המשבר פנים לקהילה: אביאל כהן – איש השטח מאשקלון ששבר את תקרת הזכוכית והתנדב לאיחוד הצלה פנים לקהילה | הכירו את מפקד זק"א באשדוד, אייזיק רוטנר: "הדלק האמיתי הוא האושר שבנתינה ללא רצון בתמורה או קרדיט" ליגת האלופות בקריית מלאכי: פסטיבל ענק עם כוכבי כדורגל ופרסים בשווי אלפי דולרים חשד בשכונת גילה: שב"ח חובש כיפה נעצר יחד עם חשוד נוסף מבצע "מגן הבירה": מצבור נשק ומטען צינור נחשפו בכפר עקב עצמאות דיגיטלית בירושלים: מחזור חדש של "שני דיגיטלי" לאזרחים ותיקים כביש 6: משאית ורכב פרטי התהפכו הלילה לתעלה סמוך למחלף שורק רז קינסטליך הורה לקיים שעות חינוך ייעודיות בעקבות רצח ימנו זלקה ז"ל: "האלימות בקרב בני נוער מדאיגה יותר מכל איום חיצוני" תיעוד מהערבה: המצלמה שחשפה את נהגי הטלפונים בכביש 90 חשיפה: מסמכי המשבר הניהולי והכספי בתיכון המקיף ביהוד-מונוסון – הניהול יעבור לרשת חיצונית מהפכת בריאות בנתיבות: מאוחדת והדסה משיקות שיתוף פעולה שיביא MRI ו-CT לעיר יצירת המחול “LAKE – העונה החמישית” תעלה במכון ויצמן ברחובות ראשון לציון: BST מקדמת פרויקט התחדשות עירונית ראשון – כ-256 דירות חדשות ירושלים, תל אביב והערים המקומיות: זו האזהרה של הרשות להגנת הפרטיות
מבזקים
הגבלות מחמירות לל"ג בעומר 2026: נציב הכבאות חתם על צו איסור הבערת אש חוזרים לאיזון במודיעין: פעילות "יוגה בפארק" חוזרת לפארק הדגים פנים לקהילה | סיפורו של מתנדב איחוד הצלה מאשדוד, נועם בן גיגי: "לראות את החיים חוזרים לאדם זה רגע שנחרט בנשמה לנצח" פנים לקהילה: סיפורה של שמחה לאה אלון – המיילדת מקריית מלאכי פנים לקהילה | "פתאום זיהיתי את קרוב המשפחה שלי": הרגע המטלטל של מאיר זנדר, מתנדב איחוד הצלה בתוך האמבולנס פנים לקהילה: מרדכי פרידמן – הכירו את מתנדב איחוד הצלה, עובד סוציאלי מבית שמש שמטפל בגוף ובנפש ברגעי המשבר פנים לקהילה: אביאל כהן – איש השטח מאשקלון ששבר את תקרת הזכוכית והתנדב לאיחוד הצלה פנים לקהילה | הכירו את מפקד זק"א באשדוד, אייזיק רוטנר: "הדלק האמיתי הוא האושר שבנתינה ללא רצון בתמורה או קרדיט" ליגת האלופות בקריית מלאכי: פסטיבל ענק עם כוכבי כדורגל ופרסים בשווי אלפי דולרים חשד בשכונת גילה: שב"ח חובש כיפה נעצר יחד עם חשוד נוסף

יאיר רביבו: "לוד היא הדבר הגדול הבא"

לוד עוברת שינוי מהיסוד, יש אומרים שעוברים עליה ימים כפי שלא ידעה העיר מאז קום המדינה. בתוך כך, העירייה, כלכלית לוד והממשלה, באמצעות משרד הבינוי והשיכון, "דירה להשכיר" ומשרד האוצר, יזמו הסכם גג מהגדולים בישראל, בהיקף של כ-8 מיליארד ש"ח. ההסכם ומהלכים נוספים יביאו להכפלת אוכלוסיית לוד בתוך פחות מעשור, הכפלת שטח העיר והוספת 20 אלף דירות.

"לוד מובילה את ההתחדשות העירונית ומהווה אלטרנטיבה נגישה, מעורבת שימושים וקהילתית לזוגות צעירים מגוש דן תוך קידום מוצלח של 7 תכניות ענק בותמ"ל. התיאום בין העירייה לכלכלית לוד ולמנהלת ההתחדשות העירונית, שיתוף התושבים וכמובן התיאום עם המדינה הביאו לכך שיזמים רבים כבר הגיעו ללוד ובהם אזורים, שיכון ובינוי, אפריקה ישראל, רוטשטיין ועוד", אומר ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, שמסכם בראיון מיוחד ל"מגדילים" את השנה החולפת. 

יש לציין עוד כי לוד זכתה בקול הקורא של הרשות להתחדשות עירונית והפכה לעיר הראשונה בארץ, שתוביל מודל ייחודי של פרויקט התחדשות עירונית על בסיס מימון ממשלתי ופילנתרופי. בין התכניות המקודמות: מתחם לאה גולדברג שהופקדה, צפי לשיווק- תחילת 2020, שטחים לשיווק- 256 יח"ד קיימות ותוספת של 3,317 יח"ד חדשות. כיכר התחנה, שנמצאת בדיון להפקדה, צפי לשיווק- תחילת 2021, שטחים לשיווק- 240 יח"ד קיימות ותוספת של 1,448 יח"ד חדשות. הליבה, תוכנית מאושרת, השיווקים כבר החלו, שטחים לשיווק- 1,191 יח"ד קיימות ותוספת של 4,083 יח"ד חדשות. בית הקשתות, התוכנית מאושרת, השיווק הסתיים, שטחים לשיווק- 72 יח"ד קיימות ותוספת של 458 יח"ד חדשות, תעסוקה- 3,610 מ"ר, מסחר- 1,800 מ"ר. 

לדברי עו"ד יאיר רביבו, ראש העיר לוד: "הצוות שלנו, כולל כלכלית לוד בהובלת עו"ד בן מיוסט, מוביל בהצלחה את קידום התכניות. בכך נצעיד את העיר קדימה ונשפר את איכות חיי התושבים, אלה שייסדו את העיר וחיים בה כיום והתושבים החדשים, שיגיעו בשנים הקרובות". 

עוד בין ההישגים עליהם חתום רביבו יש לציין כי בלוד ובסביבתה ייסלל כביש 200 החדש שיחבר בין כביש 431 לכביש 1, הפרדות מפלסיות ייבנו לטובת מעבר בטוח וכן, תכנון המטרו כולל את מרכז לוד ורובע התעסוקה. בנוסף, "מהיר לעיר", המתוכנן על ידי נתיבי איילון, כבר יצא לביצוע ומתחם התחבורה המשולב של רכבת ישראל נמצא בהקמה בשטח של 51 דונם ובגודל של 36 אלף מ"ר ויכלול תחנת רכבת, תחנת אוטובוסים מרכזית, שטחי מסחר ובילוי, מגדלי משרדים ועוד. מגמת הפיתוח של רביבו, מגיעה יחד עם ההשקעות בחינוך, פיתוח שטחים ירוקים ומבניי ציבור: "מוסדות חינוך משתדרגים לצד הקמת בתי ספר חדשניים עם מעבדות מחקר ומגמות מדעים. בתי ספר יקבלו אוריינטציות שונות כדי להגביר את הגיוון. במסגרת שיפור איכות החיים, מושם דגש בתכנון על חשיבה סביבתית, כמו תכנון פארק של 180 דונם ופארק תיירותי של 130 דונם לצד שימור חורשת האקליפטוסים ההיסטורית", מציין רביבו, ומוסיף כי "בעיר יוקם מרכז קונגרסים מקורה, אשר יהווה במה לאירועים לאומיים ובינלאומיים. מתחם גינתון יכלול מלון, מתקני גולף וספורט ושטחי מסחר. קאנטרי חדש בקרית הספורט נמצא בשלבי תכנון מתקדמים, ועוד.  "כמעט בכל מדד ניתן לראות מגמה חיובית. הנתונים מוכיחים כי לוד היא הדבר הגדול הבא- מרכז המגורים והתעסוקה הנגיש ביותר בישראל. התכניות שאושרו ותוקצבו, לצד מהלכים נוספים, כבר הופכים את העיר ליעד מועדף עבור משפחות צעירות וארגונים גדולים".

 

דילוג לתוכן